De Going Dutch Portefeuille heeft haar eerste hoogvlieger al te pakken!

De eerste Trade in 2019 voor de Going Dutch Portefeuille is gelijk een drieklapper. Het succes uit 2018 wordt voortgezet.

Lees hier de analyses die de deelnemers hebben ontvangen.

Doe mee. Pak je winst in 2019! Neem een abonnement.

De openingsanalyse van 18 januari 2019!

De Going Dutch Portefeuille ziet mogelijkheden in AirFrance-KLM. Hieronder de gegevens van de trade.

Positiedetails     Start       Port.
Item Richting   Punten Datum Prijs   gewicht
AirFrance-KLM Turbo Long (ISIN:NL0012933758)
Long 6 18/1/2019 €2,32 5,01%

AirFrance-KLM-Weekgrafiek

Sinds het middag van vorig jaar handelt de koers van AF-KLM in een opwaarts gericht trendkanaal. Met het laagste punt van deze week heeft de koers de onderkant van het ingetekende trendkanaal aangetikt en is daarvan succesvol opgeveerd. Met deze beweging geeft AF-KLM het signaal af dat zij een voortzetting binnen het opwaartse trendkanaal voor ogen heeft.

Een aantal weken geleden hebben de gemiddelde lijnen een positieve kruising laten zien. Zie cirkel. Naast het testen van de steunlijn van het kanaal, heeft de MA50 deze week ook voor steun gezorgd. Inmiddels noteert de koers weer boven zowel de MA20 als MA50.

In de RSI is sinds enkele maanden sprake van een Bull Market Range welke nagenoeg samenvalt met de start van het aangehaalde en ingetekende trendkanaal in de dag-grafiek.

AirFrance-KLM-Daggrafiek

Wordt een tijdsframe lager gekeken in de dag-graifek dan blijkt dat de koers sinds grofweg begin december 2018 tot rust is gekomen op de eerste reactielijn van de voorafgaande stijging. Zie het ingetekende fibo-grid. Deze lijnen vormen vaak steun- en draaipunten.

Ook voor de RSI op dag-basis kan gesteld worden dat de indictor in de bovenste helft van haar bandbreedte noteert waarbij al lange tijd geen OS notering meer is gezet. De test van de reactielijn met het uitblijven van een OS notering in de RSI is ook een indicatie dat de recente verzwakking een reactief karakter kent en dat de koers de achterliggende opwaartse trend weer kan hervatten.

De Going Dutch Portefeuille speelt op deze verwachting in met de aanschaf van een Turbo Long ISIN:NL0012933758.

De sluitingsanalyse van 23 januari 2019!

De Going Dutch Portefeuille sluit haar eerste positie van 2019. Hieronder de gegevens van de trade.

Positiedetails     Start       Einde     P/L   Waarde
Item Richting   Punten Datum Prijs   Prijs Datum   % Punten Punten
AirFrance-KLM Turbo Long (ISIN:NL0012933758) Long 6 18/1/2019 €2,32 €4,03 23/1/2019 73,71% 4,42 10,42

AirFrance-KLM-DagGrafiek

In bovenstaande grafiek staat in het ingetekende blok het koersverloop van AirFrance-KLM sinds de aanschaf van de Turbo Long. De reden waarom de portefeuille afscheid neemt, ligt niet slechts in het gegeven dat de Turbo op een indrukwekkende winst staat.

Door de snelle stijging van de koers van het aandeel is de hefboom van de in positie genomen Turbo teruggelopen waardoor de portefeuille niet optimaal profiteert van een eventuele verdere stijging van de koers. Daarnaast leert de grafiek dat AirFrance-KLM is opgelopen tot aan de bovenkant van het opwaartse trendkanaal sinds juli waarbij de snelle stijging niet wordt ondersteund door een nieuwe OB-notering in de RSI. Zie rode cirkel.

Reden voor de portefeuille om de winsten veilig te stellen en op zoek te gaan naar een volgende trade

Terug naar PortefeuilleOverzicht

Laat een reactie achter