Zelfs als ik slaap, zie ik een driehoek

Het leven van een zilvervolger valt niet mee de afgelopen maanden. Je ziet positieve uitbraken, waar ze niet zijn en elke neerwaartse beweging kan zomaar de definitieve nekslag zijn. Nu is dit uiteraard de waan van de dag en probeer ik juist de grote lijnen te volgen. Deze grote lijnen beginnen een steeds duidelijker beeld te geven. Hogere rentes zorgen voor lagere koersen en lagere koersen zorgen voor zweetdruppels bij de centrale bankiers.

Het woord Bubbel “mag” nu wel weer gebruikt worden.

De afgelopen jaren ben ik een zeer groot tegenstander geweest van de gratis geld machines van de centrale bankiers in deze wereld. Ik waarschuw immers al jaren (iets te lang) dat dit Bubbels creëert die op lange termijn alleen maar grote problemen veroorzaken. Gelukkig is iedereen het (nu) wel met elkaar eens dat de lage rentes wereldwijd, de obligatie- en aandelen bubbel in standhouden. Sterker nog de ene na de andere goeroe staat op om te vertellen, dat hij/zij de eerste was die dit fenomeen waargenomen heeft. Het is echter niet relevant dat de markt wakker aan het worden is,  veel relevanter is om er je voordeel uit te halen.

Je aandelen verkopen? 

Als belegger koop je aandelen op de lange termijn. Bepaalde aandelen schaf je aan voor een aantrekkelijk dividend en andere omdat je verwacht dat de sector, waarin zij opereren fors gaat groeien de komende jaren. De zogenaamde waarde- en groeiaandelen. Ik roep nadrukkelijk  niet op om hier mee te stoppen. Wel wil ik jullie graag laten nadenken over wat er in de prijs van deze aandelen is verdisconteerd en wat nog niet. Zijn de positieve economische ontwikkelingen, die wij nu in Europa zien al in de koersen verwerkt? Is het zo dat de inflatie al rekening houdt met de forse olieprijsstijging van dit jaar? Het antwoord  op de eerste vraag is :’jazeker’ en op de tweede: ’absoluut nog niet’.

Wat kunnen de centrale banken doen om de economie een nieuwe impuls te geven? 

Mijn visie met betrekking tot  zilver gaat uit van een forse toekomstige rentedaling in Amerika. Door het creëren van het gratis geld monster hebben de centrale banken twee mogelijkheden. Ze laten de correctie plaats vinden binnen de aandelen en obligatiemarkten of ze verlagen wederom de rente. We weten inmiddels dat de centrale banken zich vol hebben gevreten aan aandelen en obligaties, die ze op hun eigen balans hebben staan en zo lijkt dit dus geen echt een optie. Hier verschijnen “mijn favorieten” weer aan de horizon, deze profiteren namelijk van lagere rentevoeten. De grootste upswing in Zilver zagen wij bijvoorbeeld toen de Fed startte met haar QE programma.

Hier de Driehoek (en).

Zoals jullie misschien weten, is de maandgrafiek degene waar ik het meest naar kijk. Nu is daar de afgelopen maanden als extraatje ook nog de daggrafiek bij gekomen zoals hieronder goed te zien is.

Mocht u toevallig deze vrijdag bij de Beleggersfair aanwezig zijn spreek me dan gerust aan of blijf mij volgen via Twitter of TradIdee.

Zilver-DagGrafiek

Zilver-MaandGrafiek

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter