Winst op short Callspread Tesla + Callspread long op Intel

Onlangs hebben we een geschreven (short) callspread op Tesla aangereikt, omdat we de forse stijging van de afgelopen maanden aardig overdreven vonden.

Tesla

We hebben gekozen voor de geschreven JUL21 430/440 callspread. Deze affaire hebben we opgezet bij een koers van $370 en we ontvingen voor deze callspread $50.

De transactie luidde:

Schrijven (Open Sell): 1 TSLA  JUL21 430 Call @ $1,35 (ontvangen).
Kopen (Open Buy):     1 TSLA  JUL21 440 Call @ $0,85 (betalen).

Het idee van deze strategie is om premie op te strijken, hetgeen gebeurt zodra het aandeel onder de geschreven calloptie, in dit geval de 430 call, expireert op de derde vrijdag van juli.

In dit geval expireren zowel de geschreven als de gekochte call waardeloos zodat we de premie in onze zak kunnen houden.
Tesla is sinds onze Optie TradeIdee fors gedaald waardoor onze positie op een fraaie winst staat.

We kiezen ervoor om deze spread te sluiten met een fraaie winst, voor een paar cent, zodat we onze blik op een ander interessant fonds kunnen richten: Intel.

Intel

We kopen een out of the money augustus callspread op chipfabrikant Intel (tickersymbol: INTC). De koers heeft succesvol de steunzone $33/33,50 getest.

We spelen in op een herstel met een gekochte callspread, zijnde het kopen van 1 INTC AUG18 34 Call en daarop het schrijven van 1 INTC AUG18 36 Call. We hebben voor deze affaire $64 betaald. We hebben nu weliswaar een leverplicht van 100 aandelen a $36 maar hebben deze geheel afgedekt door ons kooprecht van 100 aandelen a $34. Mocht Intel fors stijgen, dan bedraagt de maximale winst $200 minus de investering.

Als INTC op de derde vrijdag van augustus boven de $36 eindigt, dan kunnen we de maximale winst van $200-$64= $136 opstrijken.

Het mooie is dat we vooraf het maximale risico weten. Mocht Intel toch nog door zijn hoeven zakken, dus het steunniveau doorbreken, dan is ons verlies beperkt.


We houden uiteraard de vinger aan de pols. Mochten we van mening zijn dat Intel de stijgende lijn toch niet weet voort te zetten, dan kunnen we alsnog deze affaire sluiten.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

Laat een reactie achter