Voor de Cijfers: Relx

In het drukke rijtje van cijfers komt morgen ook Relx voorbij. Vandaag alvast een blik op de grafiek. Wordt de langere termijn ontwikkeling bekeken dan kan slechts een conclusie worden getrokken. De trend van Relx is duidelijk opwaarts gericht. In iets van drie jaar tijd is de koers meer dan verdubbeld. En de verwachting luidt dat deze ontwikkeling zich in de komende weken/maanden verder zal ontwikkelen. Dat betekent natuurlijk niet dat die beweging ook gelijk vanaf nu verder door gezet moet worden. Want in een trend, ook een lange trend, gaat zelden alles in een rechte beweging. Deze constatering is een mooi bruggetje naar het meest actuele stuk van de grafiek. Het gedeelte vanaf eind juni dit jaar.

Relx-WeekGrafiek

Binnen de langere beweging heeft Relx sinds november vorig jaar een zeer krachtige ontwikkeling laten zien. De ondersteunende trendlijn onder deze beweging staat ingetekend. Zoals valt te zien is Relx inmiddels door deze lijn gezakt. De recente verzwakking is vooralsnog niets anders dan een reactie op de stijging maar de vraag is wel of de koers inmiddels al genoeg is gecorrigeerd. Oftewel, het is maar de vraag of morgen al het startschot valt voor de hervatting van de langere trend.

Inde grafiek staat een horizontale lijn getrokken rond €16.50. Deze zone heeft lange tijd als weerstand gefungeerd waardoor zij nu de naam van stevige steun mag dragen. Interessant is het gegeven dat dit niveau vrij nauwkeurig samenvalt met het tweede reactieniveau op de voorafgaande stijging sinds november 2016. Daarnaast noteert de langere gemiddelde lijn momenteel rond €16.50. Allemaal aanwijzingen die de stelling dat de horizontale lijn als steunpunt zal fungeren ondersteunen. Vanaf de huidige niveaus is dat echter nog wel een stukje risico. Het eerste reactieniveau van de aangehaalde voorafgaande beweging ligt overigens rond €17.05. Ook deze zone kan dus al als springpunt worden aangewezen. Wordt de blik op de RSI gericht dan ondersteunt deze de stelling van de langere termijn stijging. De indicator is in de achterliggende jaren niet een keer onder de OS-lijn geweest, maar heeft daarentegen wel een aantal keer de OB-lijn overstegen. Netjes zoals de theorie voorschrijft. Nog iets lagere koersen drukt de RSI overigens richting de doorbroken voormalige weerstandlijn en geeft alle aanleiding om rekening te houden met een Positieve Reveral. Al met al oogt het langere plaatje dus redelijk sterk. Een eventuele negatieve reactie op de cijfers mag dan ook gezien worden als instapmoment binnen het langere termijn plaatje. Een tweede kans zullen we maar zeggen.

Het beeld geeft aanleiding om in de komende weken/maanden rekening te houden met hogere koersen dan de reeds gezette top rond €19.00. Gedacht mag worden aan niveaus rond €22.50. Samenvattend, de kans bestaat dat Relx nog niet is uitgecorrigeerd. Indien deze stelling juist blijkt, sla dan uw slag. De langere beweging is duidelijk omhoog gericht.

Laat een reactie achter