Voor de cijfers: Randstad

Randstad zit al enkele weken in de hoek waar (rake) klappen vallen. Brengen de cijfers van morgen verandering in deze situatie? Gezonde twijfels of de opwaartse beweging vanaf morgen weer wordt hervat lijken terecht. Vandaag alvast een blik op de grafiek.

Randstad-WeekGrafiek

Randstad-WeekGrafiek

Het kernwoord voor de eerste zes maanden van 2015 luidt: Negatieve Divergentie. De dalende trendlijn over de meest recente toppen in de indicator duiden deze situatie. De verzwakking welke de koers inmiddels al een kleine twintig euro onder druk heeft gezet was het gevolg. Vraagstuk is nu of de correctieve beweging ten einde is. Het is nog te vroeg om volmondig positief te kunnen antwoorden op deze vraag. De positief gestemde onder ons zal wijzen naar het ingetekende fibo-grid. De recente verzwakking is vorige week netjes opgevangen door het 50 procent correctie-niveau van de voorafgaande stijging in de langere termijn overigens nog steeds aanwezige uptrend. Vorige week is daarnaast afgesloten met een reversal-bar. Positieve puzzelstukjes waarop de neiging ontstaat om alvast de hervatting van de langere termijn trend uit te roepen. Toch lijkt dit iets te voorbarig.

Allereerst moet opgemerkt worden dat de koers vorige week onder de laagste koersen van april en mei is gezakt. Hiermee is een lagere bodem gerealiseerd. De koers is gedurende de vorige week dan weliswaar snel herstelt, maar de eerste helft van deze week staat toch in het teken dat de oude bodems van april en mei nu voor enige weerstand zorgen. Daarnaast staat een dalende correctieve trendlijn ingetekend over het verloop van de achterliggende twee maanden. Randstad is voorlopig nog niet in staat geweest om ook maar in de buurt te komen van deze lijn welke momenteel rond €53,00 fluctueert. Al met al aanwijzingen om aan te nemen dat de verkoopdruk met de draai gedurende vorige week nog niet is opgedroogd.

Dit betekent dat bij koersen onder €53,00 serieus rekening moet worden gehouden dat de koers nog een keer de laagste zone van vorige week gaat opzoeken en misschien wel lager. Anders verwoord, een complete 61,8 procent reactie-beweging is zeker niet uit te sluiten. Dit impliceert een niveau rond €43,00. Let wel, met het verloop van de tijd daalt uiteraard het niveau van de ingetekende correctieve trendlijn over de toppen van de achterliggende twee maanden.

Wacht op een breuk van de ingetekende dalingslijn alvorens Randstad in portefeuille op te nemen of uit te breiden. Zoals gezegd, het risico van een verdere verzwakking naar €43,00 is reëel aanwezig met koersen onder deze lijn.