Voor de Cijfers: Randstad

Morgen  trekt het cijfercircus aan het Damrak verder. Ditmaal met Randstad. Zoals te doen gebruikelijk op TradeIdee vandaag alvast de vooruitblik.

Randstad-WeekGrafiek

De vaste bezoeker van TradeIdee weet dat eind vorige maand een TradeIdee Short Randstad is afgegeven. Tot nu toe hebben beleggers nog niet veel lol gehad van dit idee. Sinds het publiceren van het TradeIdee is Randstad namelijk, in lijn met de recente euforie in de gehele markten, een goede twee euro verder doorgelopen. Wordt op dit moment de bijgeleverde grafiek wederom tegen het daglicht gehouden dan blijft de overheersende gedachte er toch een van aanstaande zwakte. Hieronder een opsomming waarop deze visie is gebaseerd.

In de koersgrafiek staan respectievelijk een dalende trendlijn over de toppen sinds midden 2015 ingetekend alsook een fibo-grid geplaatst over de beweging vanaf september dit jaar. Een dag voor de cijfers noteert Randstad vrij exact op het laatste correctieniveau van het grid en stoot zij haar hoofd tegen de dalende weerstandlijn. Wordt de blik verschoven naar de RSI dan valt op dat ook in het verloop van de indicator sprake is van achtereenvolgende lagere toppen sinds de start van dit handelsjaar.

Wordt de trendlijn over deze toppen getrokken dan valt te zien dat de RSI een dag voor de cijfers tegen deze lijn aanschurkt. Zowel in de koersgrafiek als de grafiek van de indicator lijkt dus vooralsnog geen sprake van een vrije doorgang. Vraag is of de cijfers van morgen voor voldoende enthousiasme zorgen om zowel koers als indicator van hun respectievelijke neerwaarts duwende jukken te ontdoen.

Zorgen de cijfers morgenochtend niet gelijk voor het spreekwoordelijke verdere zetje in de rug en blijven de aangegeven weerstandspunten in beide grafieken intact dan blijft het ijkpunt welke is afgegeven in het TradeIdee onveranderd van kracht. Zoals valt te lezen in het idee is deze voor de komende weken/maanden gezet op €46,00. De verwachting luidt dat dit inderdaad zal gebeuren.

Weet Randstad zich daarentegen tegen de verwachting in te ontdoen van haar schakels dan lijkt een hertest van de hoogste koers van begin 2017 een reële mogelijkheid. Deze is in februari van dit jaar gezet rond €58,40.

Voor nu geldt echter, trend is trend. De trend is neerwaarts sinds midden 2015 en de beweging van de laatste weken/maanden mag dan ook gezien worden als correctie binnen deze ontwikkeling. Het is nog te vroeg om nu al te spreken van een nieuwe langere termijn opwaartse beweging in Randstad.

Laat een reactie achter