Voor de Cijfers: Randstad

Morgen neemt Randstad het stokje over. Beleggers wordt dinsdag een blik in de boeken gegund van onze uitzender. Vandaag alvast een blik op de grafiek. De eerste woorden die opkomen na het werpen van die blik luiden: gevangen in impasse.

Randstad-weekgrafiek

Randstad-weekgrafiek

De gehele grafiek oogt positief. Laat uw ogen van links naar rechts over het scherm schuiven en u ziet dat de grafiek grofweg van linksonder naar rechtsboven beweegt. Een stijgende trend derhalve. Binnen deze trendmatige beweging omhoog heeft Randstad echter ook een woelige periode gekend. Het betreft het tijdvak midden 2015 tot midden 2016. Inmiddels heeft de koers al weer een groot gedeelte van deze daling ingelopen en heeft zij zelfs in de achterliggende weken het derde, oftewel finale, reactieniveau van de voorafgaande daling overwonnen. Nu wil de theorie dat op zo’n overwinning veelal een volledig herstel volgt. Dat impliceert dat Randstand weer kan opklimmen tot aan de hoogste koers van midden 2015 rond grofweg €65,00. Binnen het huidige herstel hapert het optimisme echter enigszins. En dat brengt deze column terug bij de woorden: gevangen in impasse.

Worden de eerste maanden van 2017 bekeken dan kan worden opgemerkt dat de koers toch een meer zijwaarts verloop kent. De ingetekende horizontale lijnen staan op respectievelijk €56,50 en €51.50. Binnen deze bandbreedte hebben nagenoeg 98 procent van alle noteringen in dit handelsjaar plaatsgevonden. Met het benoemen van de twee lijnen is dus de ruimte van de huidige impasse aangegeven.

Nu stelt de theorie ook dat een trend een trend is. Zolang de koers zich staande weet te houden boven €51,50 moet de huidige ontwikkeling dan ook gezien worden als een adempauze. Dat betekent dat pas afscheid hoeft te worden genomen bij slotstanden onder deze lijn. Daarentegen wordt het pas interessant om boven €56,50 in te stappen of huidige posities uit te breiden. Het risico bestaat namelijk dat de huidige impasse nog even aanhoudt. Eens kijken of de cijfers van morgen voor wat beweging kunnen zorgen. Het behoeft geen toelichting dat een stijging tot boven de bovenste lijn het startschot inluidt voor verder herstel naar de aangehaalde €65,00-zone. Let wel, u kent het motto van TradeIdee: Reageren, niet Anticiperen!

Laat een reactie achter