Voor de Cijfers: Randstad

Het is een drukke week aan het Damrak. In de komende dagen publiceren een aantal bedrijven hun cijfers. Morgen trapt Randstad af. De recente koersontwikkeling van deze uitzender kan het best samengevat worden met het woord: indrukwekkend. In het achterliggende zes tot zeven maanden heeft de koers, binnen de langere termijn opwaartse trend, een stijging van vele tientallen procentpunten laten zien. Wel moet worden opgemerkt dat in de meer recentere weken de swung een beetje uit de stijging is verdwenen. Geven de cijfers van morgen het startschot voor Randstad om de ontwikkeling van de laatste maanden weer op te pakken?

Randstad-WeekGrafiek

Randstad-WeekGrafiek

De niveaus welke in de komende dagen van belang zijn kunnen gezet worden op grofweg €53.00 en €56.00. Binnen deze bandbreedte fluctueert de koers van Randstad al enkele weken. In het licht van de beweging sinds het testen van de langere termijn steunlijn in juli vorig jaar, mag deze zijwaartse impasse vooralsnog omschreven worden als een klassieke rustpauze. Even krachten verzamelen. De theorie stelt immers dat een trend een trend is totdat het tegendeel is bewezen. Deze theorie is van toepassing op de ontwikkeling sinds 2012 alsook op de ontwikkeling sinds juli 2016. Anders verwoord, zolang de zone €53.00 niet doorbroken wordt, mag worden aangenomen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de stijging weer wordt hervat. Zoals gezegd wordt het startschot voor hogere koersen gegeven boven €56.00. Het eerste ijkpunt dat in zicht komt boven genoemd niveau is de rechter schouder van het patroon dat in 2015 aanzette voor het testen van de langere termijn steunlijn. Deze is destijds gezet rond €60,00. Daarboven volgt dan weer het hoofd rond €65.00. In de theorie geldt dat een stijgende beweging bestaat uit achtereenvolgende hogere toppen en bodems. Dit betekent dat binnen de beweging sinds 2012 mag worden aangenomen dat de top van 2015 rond €65.00 uiteindelijk aangescherpt wordt.

Interessant is de ontwikkeling van de RSI. De kenners van de theorie weten dat een stijgende beweging ondersteund dient te worden door een OB-notering van deze indicator. De recente aarzeling in de koersvorming vindt plaats op het moment dat deze leidende indicator op de drempel van de signaallijn is aangekomen (=zie rode cirkel). Het overtreffen van €56.00 zal naar alle waarschijnlijkheid ook leiden tot het overstijgen van de signaal-lijn. Reden dus om te wachten met instappen, of het uitbreiden van huidige posities, tot boven €56.00. Boven dit niveau ontstaat zoals opgemerkt voldoende potentieel zodat in alle redelijkheid de bevestiging van het hervatten van de stijging kan worden afgewacht. Uiteraard geldt onder €53.00 abort. Een duikeling onder deze steunpilaar kan heel goed het startsein zijn voor een verdere verzwakking tot aan €48.00.

Eén reactie op “Voor de Cijfers: Randstad”

  1. spike says:

    tnks voor info

Laat een reactie achter