Voor de cijfers: Randstad

Morgen gaat het cijferseizoen verder met Randstad. Wat mag er verwacht worden? Vanaf het vierde kwartaal 2014 tot grofweg derde kwartaal 2015 was Randstad het pareltje van het Damrak. De glans is sindsdien aardig verdwenen. De verwachting luidt dat het einde van de daling van Randstad nog niet in zicht is. Waarom?

Randstad-WeekGrafiek

Randstad-WeekGrafiek

De opmerking dat in de komende weken rekening moet worden gehouden met verdere zwakte is gebaseerd op een groot koerspatroon dat de grafiek van Randstad siert. De belegger met een geoefend technisch oog heeft inmiddels de ingetekende ‘hoofd-schouderformatie’ gespot. Aan het einde van een stijgende beweging vormt dit koerspatroon veelal een waarschuwing voor een daling.

Bij Randstad is het patroon inderdaad aan het einde van een stijging gevormd. De breuk van de neklijn en de terugtest op de lijn zijn inmiddels feiten. Daarmee leent het patroon zich voor het berekenen van een ijkpunt. Wordt de rekenexercitie op Randstad toegepast dan verschijnt op basis van het koerspatroon een richtpunt rond 35,00 euro. Dit impliceert dat de koers in de komende weken/maanden terug kan zakken tot aan de oorspronkelijke steunlijn onder de beweging vanaf 2009. Deze lijn fluctueert momenteel rond 36,00 euro.Tot die tijd: afblijven!

Laat een reactie achter