Voor de Cijfers: NN-Group

Het huidige cijferseizoen nadert haar einde. Morgen is het echter nog wel de beurt aan NN-Group. Daarom vandaag “Voor de Cijfers.”

De boeken gaan morgen op een cruciaal niveau voor NN-Group open. Een blik op onderstaande grafiek maakt duidelijk waarop deze uitspraak is gebaseerd. Het jaar 2017 stond in het teken van stijgen. Het jaar 2018 stond in het teken van zijwaarts hobbelen en het jaar 2019 staat in het teken van een stevige knauw. Sinds augustus heeft de koers zich al redelijk hersteld van de daling, alleen daar zit nu ook precies de aanleiding voor de opmerking “cruciaal niveau”.

In de grafiek staat een fibo-grid ingetekend. De opmars van de laatste weken heeft de koers op de derde, en dus laatste, reactielijn van het grid gebracht. De laatste dagen aarzelt de koers rond 35.85. De ogen dienen dus morgen in eerste instantie op dit niveau gericht te zijn. Weten de cijfers de kopers niet te verleiden om NN-Group door deze zone te drukken, dan moet de recente stijging als reactie worden gezien op de voorafgaande daling en lijkt een nieuwe dalingsgolf aanstaande.

De RSI noteert duidelijk in een Bear Market Range en bij de gemiddelde lijnen noteert kort onder lang. Deze elementen, opgeteld bij het reeds aangehaalde fibo-grid, geven aanleiding om rekening te houden met een scenario dat het morgen lastig zal worden om door 35.85 te sijgen. Bij het uitblijven van een volgende hogere top in de beweging sinds augustus dient de aandacht dan in eerste instantie weer uit te gaan naar MA20 rond 33.25. Niet geheel toevallig ligt op dit niveau ook de eerste reactielijn van de stijging sinds augustus van 29.65 tot 35.85 (=het tweede fibo-grid staat niet in de grafiek ingetekend.) Let wel, de benoemde 33.25 is slechts het eerste ijkpunt. Als de koers inderdaad afdraait op de derde reactielijn dan moet aangenomen worden dat NN-Group in de komende weken/maanden weer kan afzakken naar de laagste koers van 2019.

Maar wat als de koers wel doorstoot? De theorie stelt dat bij het overstijgen van de laatste reactielijn een volledig herstel volgt. Dit impliceert dan 39.00 plus. Zie hier waarom de ogen morgen op 35.85 gericht moeten zijn.

NN-Group WeekGrafiek

NN Group WeekGrafiek

Geef een reactie