Voor de Cijfers: KPN

KPN opent morgen haar boeken. Al lange tijd is het relatief rustig in de koersontwikkeling van dit fonds. De sterk dalende beweging in de tweede helft van 2016 is dan weliswaar een halt toegeroepen, maar daar lijkt vooralsnog dan ook alles mee gezegd. Nu is het natuurlijk wel zo dat bij fondsen met een lage beurskoers de procentuele veranderingen al snel leuk en interessant zijn, maar wordt wat afstand genomen en naar het grotere plaatje gekeken dan wil het nog steeds niet echt vlotten met KPN.

KPN-WeekGrafiek

KPN-WeekGrafiek

In de bijgeleverde grafiek staan een aantal horizontale lijnen ingetekend. De laatste keer dat KPN de onderste van de drie aangebrachte lijnen aantikte, was bij de presentatie van haar vorige cijfers. Sindsdien heeft de koers zich wat hersteld, alleen de vraag luidt nu hoeveel verdere opwaartse potentie er nog in de koersontwikkeling zit. Dat brengt het verhaal van deze column bij de twee lijnen boven de huidige slotkoers.

Op basis van recente toppen mag rond €2,85 een eerste obstakel worden verwacht. Wordt dit eerste cluster van weerstand doorbroken dan volgt al snel de tweede horizontale lijn rond €2,90. Dit laatste niveau is overigens niet slechts gebaseerd op voormalige toppen maar ook op de lange gemiddelde lijn. Zoals in de grafiek afgedrukt noteert deze momenteel ook grofweg rond genoemd niveau. De slotsom luidt dus dat tussen €2,85 en €2,90 naar alle waarschijnlijkheid enige opwaartse ambitie van KPN haar meerdere vindt.

De onderste lijn staat rond €2,55. Dit niveau vormt gelijk het risico indien in de komende dagen/weken inderdaad blijkt dat de hierboven aangehaalde zone als betonblok boven de verdere koersontwikkeling van KPN ligt. Het gegeven dat de gemiddelde lijnen indicator onveranderd in verkoopmodus staat en dat in de RSI nog steeds slechts terrein in de onderste helft van de bandbreedte wordt gebruikt, duidt erop dat niet vreemd opgekeken moet worden als KPN in de komende maanden een omgekeerde beweging aan de afgelopen drie maanden laat zien. In de achterliggende weken was het van steun naar weerstand. Een scenario voor de komende periode van weerstand naar steun lijkt aannemelijk.

Laat een reactie achter