Voor de Cijfers: KPN

Al lange tijd is het koersverloop van KPN niet meer sexy. De stijgende beweging, nadat de koers tot aan de eerste helft van 2013 hard was afgestraft, vertoont al maanden een hapering. Sterker nog, een aantal weken geleden is de diagonaal oplopende trendlijn onder de koersbeweging sinds het aangehaalde tijdstip in 2013 neerwaarts doorbroken. Ook de RSI heeft in deze beweging verzwakking laten zien. Dit impliceert dat de koers voor KPN in de komende weken/maanden hoogstwaarschijnlijk weer onder druk komt te liggen. De cijfers van morgen kunnen het eerste zetje in de rug naar lagere niveaus geven.

KPN-WeekGrafiek

KPN-WeekGrafiek

De bijgesloten grafiek vertelt het verhaal. Het patroon van stijgen is in 2015 een halt toegeroepen rond €3,70. De horizontale trendlijn op dit niveau ligt als een loodzware barrière boven de huidige koersontwikkeling. In de koers-duikeling van juni, waarvan de geïnformeerde lezer  weet dat deze beweging niet slechts door koop- en verkooporders is veroorzaakt, is het diagonale opstuwende juk doorbroken. Oude weerstand fungeerde in de duikeling als steun, gegeven het feit dat de trendlijn over de toppen uit 2014 de verkoopdruk absorbeerde. De oude diagonaal lijn laat momenteel echter eenzelfde ontwikkeling zien. De oude steun fungeert nu juist als weerstand. Een beeld dat ook duidelijk zichtbaar is in het verloop van de RSI. Zie de horizontaal aangebrachte lijn in het verloop van de indicator.

Nu de dual gemiddelde indicator voorzichtig richting verkoopstand draait, moet rekening worden gehouden dat KPN aan de vooravond staat van opnieuw verkoopdruk. Een hertest van de oude weerstand uit 2014 en de recente bodem behoort tot de mogelijkheden. Dit impliceert voor de komende weken een ijkpunt rond €2,75.

Laat een reactie achter