Voor de Cijfers: KPN

Morgen publiceert een fonds haar cijfers dat een koersverloop kent dat eigenlijk het beste omschreven kan worden als uitermate saai. Het is morgen de beurt aan KPN. In onderstaande Voor de Cijfers de uitleg waarom het recente koersverloop in de eerste zin bestempeld is als saai.

KPN-WeekGrafiek

KPN-WeekGrafiek

Beleggers met een goed lange termijn geheugen weten dat KPN in een ver verleden een pareltje aan het Damrak was. Het is echt waar dat de koers ooit ruim boven de €40,00 noteerde. In omgerekende euro’s wel te verstaan. De goede oude tijd. Das war einmal. Tegenwoordig zijn de stukken een stuk goedkoper te verkrijgen.

Al enkele maanden wil het niet opschieten met het koersverloop. Nadat de koers in 2013 een bodem bereikte is een gestaag procentueel herstel ingezet. De opmars hapert echter al lange tijd rond €3,66. De ingetekende horizontale lijn duidt dit gegeven. De recente achtereenvolgende bodems liggen steeds fractioneel iets hoger. Als gevolg kan een stijgende trendlijn worden getrokken. In de grafiek is aangegeven dat deze lijn zich momenteel ophoudt rond €3,22.

Dat de koers gevangen zit in een nauwe bandbreedte wordt ondersteund door het verloop van de RSI. Ook het koersverloop van deze indicator zit gevangen in een horizontale bandbreedte waarbij opgemerkt dat de bovengrens ruim onder de OB-lijn fluctueert en de ondergrens ruim boven de OS-lijn staat getrokken.

De verwachting luidt dat de cijfers van morgen geen wezenlijke verandering in het geschetste plaatje gaan brengen. Gegeven de huidige stand binnen de bandbreedte kunnen de cijfers in de komende dagen/weken voor momentum naar €3,66 zorgen, maar of dit horizontale betonblok doorbroken gaat worden valt sterk te betwijfelen. Zoals gezegd: uitermate saai!

Laat een reactie achter