Voor de Cijfers: Koninklijke Olie

Morgen gaat alle aandacht uit naar de mammoettanker van de AEX. Koninklijke Olie opent haar boeken. Voor dit vlaggenschip van de AEX dient de blik gericht te worden op het niveau €25,60. Zorgen de cijfers van morgen voor een beweging boven dit niveau of blijkt juist dat de gehele stijging gedurende de eerste zeven maanden van dit jaar niets meer en niets minder is geweest dan een reactie-beweging op de voorafgaande daling gemeten vanaf het laatste kwartaal van 2014?

Koninklijke Olie-WeekGrafiek

Koninklijke Olie-WeekGrafiek

In de bijgeleverde grafiek staan een aantal horizontale rode lijnen afgedrukt. De kenner van de theorie zal dit samenspel van lijnen herkennen als een fibo-grid over de koersontwikkeling van eind 2014 naar begin 2016. Deze beweging was dalend waarop het vraagstuk naar boven komt of de huidige kracht van 2016 niet de klassieke reactie is geweest. Het spel van actie en reactie. Het hierboven aangehaalde niveau van €25,60 is gebaseerd op de derde lijn van het grid. Een aantal weken geleden is de stijging gaan haperen rond dit niveau. U weet dat fibo-lijnen de neiging hebben om als obstakel en keerpunt te fungeren. Geldt dit ook voor de huidige stand van Koninklijke Olie?

In het koersverloop van de indicator staat een rode cirkel ingetekend. Deze cirkel accentueert het gegeven dat binnen de huidige stijging nog geen bevestiging is verkregen vanuit de indicator. Deze conclusie stuurt het verhaal richting de conclusie dat voorlopig inderdaad slechts sprake is van een reactie-beweging. Trekt u een denkbeeldige trendlijn over de top van September 2014 en April 2015 en u zult zien dat de huidige stijging tegen deze lijn noteert. Oftewel, de recente hapering is ontstaan nadat de dalende trendlijn is getest. Koersen onder het kantelpunt €25,60 geven dus reden om serieus rekening te houden met een terugval in de koers. Niet dat de verwachting overigens luidt dat Koninklijke Olie wederom helemaal zal afdalen naar €16,50. Deze verwachting wordt gedwarsboomd door de ontwikkeling van dezelfde indicator. Dat neemt niet weg dat niveaus in de komende weken rond €21,50 een reële mogelijkheid zijn. Deze visie blijft staan zolang de koers onder de bepalende €25,60 noteert. Boven dit niveau nemen de vooruitzichten voor het verdere koersverloop in positieve zin toe.

Eén reactie op “Voor de Cijfers: Koninklijke Olie”

  1. Springbok747 says:

    LOL – de mammoettanker op de foto is van Esso…

    Ik heb wellicht een iets langere termijn visie dan de analyse hierboven.
    Ik verwacht dat koers pas nabij 26.50 gaat draaien (voltooit dan een Wolfe Wave patroon op Week Grafiek, maakt dan tevens nieuwe WW setup voor een rit down South: om tweede helft 2017 de bodem van 16.50 te testen). Vat ruw olie lijkt eerdaags ook hogere bodem te plaatsen: dat helpt om RDS nog iets verder naar boven te krijgen.

Laat een reactie achter