Voor de Cijfers: ING

Weten de cijfers van ING het koersverloop van de achterliggende weken/maanden te ondersteunen? De verwachtingen zijn in ieder hoog gespannen gegeven het recente koersverloop.

ING-WeekGrafiek

ING-WeekGrafiek

Vaak grijpen wij terug naar de klassieke wijsheid: Een trend is een trend! Ook op het koersverloop van ING is deze stelling overduidelijk van toepassing. Na wat aarzeling en twijfel in de laatste maanden van 2014 is ING dit jaar weer bezig met een mooie opwaartse beweging. In deze beweging is de koers momenteel procentueel gezien wel wat verwijderd van haar kort gemiddelde en de steunlijn van het kanaal. Het kort gemiddelde loopt rond €14,65 zoals in de grafiek weergegeven. Dit noopt tot enige voorzichtigheid. Een tweede reden tot voorzichtig opereren ligt in het gegeven dat tussen RSI en koersverloop al enkele weken sprake is van groeiende negatieve divergentie. Al deze opmerkingen doen niets af aan de stelling dat de trend intact is. Vraagstuk is echter of niet eerst een nieuwe hogere bodem gezet dient te worden alvorens de koers van ING weer kan doorstijgen.

Het langere termijn beeld geeft aanleiding om rekening te houden met koers ruim boven €18,00. Zoals opgemerkt hoeft deze beweging echter niet in een rechte streep vanaf de huidige koers ingezet te worden. Let wel, eventuele zwakte moet binnen het huidige plaatje gezien worden als een zoektocht naar de in de vorige alinea reeds aangehaalde hogere bodem. Waarvan Akte!