Voor de Cijfers: DSM

Morgen neemt DSM het cijferseizoen-stokje over. De trend waarbinnen de koersontwikkeling al lange tijd gevangen zit is positief. Het simpele gegeven dat de grafiek aan de rechterkant relatief rond de hoogste koersen over de gehele afgedrukte periode noteert is een subjectieve ondersteuning van dit gegeven. Een duidelijk patroon van hogere toppen en hogere bodems is zichtbaar. Sterker, de ontwikkeling van de achterliggende weken kan weleens de vorming van de volgende hogere bodem blijken te zijn.

DSM-WeekGrafiek

In de grafiek staat over de laatste ontwikkeling een fibo-grid ingetekend. Wat opvalt is dat DSM in de achterliggende periode is teruggezakt tot aan het tweede reactie-niveau van dit grid. Ook de tweede gemiddelde lijn noteert rond de laagste koersen van vorige week. Tegelijkertijd met de koers is de RSI aanbeland bij het niveau van de voorgaande bodems van het laatste kwartaal vorig jaar. Het was overigens dit laatste kwartaal van 2016 waarin de vorig reactie-beweging plaatsvond binnen de langere termijn stijgende trend. Nu wil het geval dat die reactie eindigde op een fibo-niveau en u weet dat de theorie de neiging heeft om zich te herhalen. Dat doet vermoeden dat de cijfers van morgen de spreekwoordelijke katalisator kunnen zijn voor een hervatting van de trend. Anders verwoord, een hervatting van de stijging.

Nu leent een reactie zich voor de berekening van de eerste actie. Voor DSM geldt dat op basis van het aangebrachte grid een nieuw ijkpunt kan worden berekend rond €70.00. Inderdaad een nieuwe hogere top.

Wat als morgen de beleggers niet onder de indruk zijn. In dat geval kan de koers nog doorzakken naar het derde reactie-niveau rond €60.00. Ook dan geldt overigens: All Aboard!

Eén reactie op “Voor de Cijfers: DSM”

  1. Gerry says:

    All Aboard ? wordt hier bedoeld dat 60 een instapmoment is ? Voor de korte of de lang(re) termijn ?

Laat een reactie achter