Voor de cijfers: Delta Lloyd

Na een dag van rust aan het cijferfront trapt Delta Lloyd morgen de week van de cijfers af. Gegeven het recente koersverloop een fonds waar beleggers reikhalzend naar uitkijken. Zoals gedurende het gehele cijferseizoen blikt TradeIdee alvast voor u vooruit.

Delta Lloyd-WeekGrafiek

Delta Lloyd-WeekGrafiek

Never catch een Falling Knife! Deze beurswijsheid is zeker van toepassing op Delta Lloyd. De grafiek geeft nog geen aanleiding om aan te nemen dat een langere termijn bodem in het geplaagde fonds is gezet. Toch is het te kort door de bocht om te stellen dat de koers alleen maar verder kan dalen. Sterker, de huidige discrepantie tussen indicator en koersverloop geeft aanleiding om rekening te houden met een opleving. Let wel, in lijn met de openingszin van deze alinea moeten hogere koersen vooralsnog slechts gezien worden als een bounce. In een dalende beweging komen immers ook wel eens dagen van stijging voorbij. Waarvan Akte!

In oktober heeft de koers van Delta Lloyd tot tweemaal toe de zone rond €7.00 opgezocht. De ingetekende groene cirkel in de RSI geeft aan dat bij de nagenoeg gelijke bodems in de koers de indicator achtereenvolgende hogere bodems heeft gezet. Deze ontwikkeling staat bekend als positieve divergentie en op deze non-bevestiging is de aanname gebaseerd dat de koersontwikkeling van Delta Lloyd aan de vooravond staat van een opleving.

In de stijging komt de koers echter een tweetal zware barrières tegen. De eerst staat getrokken op €8,55 en de tweede is gedefinieerd rond €9,60. Gegeven de huidige koers procentueel gezien uiteraard een aardige beweging. Indien u besluit om op deze mogelijkheid in te spelen dient u zich wel te realiseren dat de beweging gezien moet worden als een reactie op de enorme afstraffing van de laatste weken/maanden en niet als de draai naar een langere termijn stijgende beweging. Daarvoor is veel meer nodig. Zoals de kaarten nu liggen valt de verwachte stijging in de categorie Hit and Run! Leuk voor de kortere termijn speler, de langere termijn speler houdt echter het kruit nog even droog.