Voor de Cijfers: Boskalis

De Koninklijke Boskalis Westminster NV, of te wel Boka’s gaan ons verblijden met cijfers. Das in ieder geval het idee gezien de recente koersontwikkeling. De prijzen voor aandeeltjes Boskalis zijn in de recente golf van optimisme in trek geweest. Dusdanig zelfs dat het verlies dat ontstond door de bekendmaking van de grote afschrijving op 20 feb. jl. is ingelopen. Het kan verkeren. Denk je dat het slecht is op 20 feb, valt het allemaal wel weer mee een week of twee later. Zo ziet het beeld eruit één dag voor de cijfers, inclusief het 20 feb. jl. verhaal uiteraard.

Boskalis Daggrafiek

Boskalis Daggrafiek

Afschrijving

Het ging in december als voor de wind met Boka. Daar werd besloten de dalende spiraal met lagere toppen en bodems te beëindigen. Tot dat moment gold de bear market range waarbij de RSI nooit OB werd en telkens maar weer OS. Deze neerwaartse skew zoals dat heet, gaf de verkoopdruk en de bijbehorende overtuiging weer. Die fase kwam ten einde en vervolgens werd daar een opwaartse cross van de voortschrijdende gemiddelden aan toegevoegd. Een kort trendje was geboren totdat op 20 feb. de afschrijving de headlines sierde. (link verhaal afschrijving 20 feb. jl. op telegraaf.nl)

Duikeling

Niet zo mooi zou je zeggen, maar het zit anders in elkaar. Ondanks de ruimte die in neerwaartse zin bestond is na een beperkte daling de koopinteresse weer teruggekomen. Het in eerste instantie als slecht ontvangen nieuws is dus verteerd en viel uiteindelijk makkelijk te behapstukken. Zo kun je het ook zien en zo zien ook diegenen het die de fiducie in Boskalis hebben gehouden. Verder valt op dit time frame op dat tijdens de uitbraak de RSI wel OB is geworden en dat bij de daling, ook al was het een behoorlijke in procenten, er geen OS is genoteerd. Dat duidt op koopinteresse met overtuiging en maakt dat de bull market range in opbouw is.  Dit beeld kent bevestiging vanuit de langere termijn invalshoek.

Boskalis weekgrafiek

Boskalis Weekgrafiek

Testie, testie, UPG

De draai opwaarts eind vorige jaar betekende het einde van de pullback op de al eerder in 2014 gebroken impasse uitgedrukt in de grote driehoek die sinds 2008 is gevormd. Moeilijke zin, maar zie het plaatje. Dit was de pull back die zelf weer een wig had gevormd ((groene lijnen) Het koersdoel van een dergelijk patroon bij opwaartse beëindiging zoals hier het geval is, bevindt zich bij het begin daarvan op 38. Daar is ook een weerstand op basis van een oude top te verwachten. Dit geeft het aandeel behoorlijke ruimte voordat het moeilijker wordt doordat verkopers een serieuze poging doen.

Interesse

De bezitters van Boskalis aandelen vinden het een prima waarde en verwachten dat er meer in zit de komende tijd. Er komen ook steeds meer geïnteresseerden in Boskalis bij, dat kan gerust gesteld worden.

Geef een antwoord