Voor de Cijfers: ArcelorMittal

Morgen gaat het huidige cijferseizoen weer verder. Eén van de namen die op de lijst staat is ArcelorMittal. Vandaag blikken we dus alvast vooruit in “Voor de Cijfers”.

De hoofdrichting voor ArcelorMittal is al enkele jaren overduidelijk. Het ingetekende trendkanaal geeft aan dat het koersverloop van de staalgigant zich in een dalende trendmatige beweging voortbeweegt. In het laatste kwartaal van 2019 heeft binnen dit kanaal herstel plaatsgevonden. Zie dat dit herstel vrij nauwkeurig is stukgelopen op de weerstandlijn van het kanaal. Inmiddels is de diagonaal oplopende steunlijn onder de correctieve herstelbeweging gebroken. Deze twee elementen duiden erop dat de neerwaartse trend onveranderd intact is.

Deze verwachting wordt ondersteund door de richtingaanwijzer. Na de breuk van de correctief oplopende trendlijn is de MA-wolk weer op rood gesprongen. Beide MA-lijnen lopen daarnaast ook nog eens neerwaarts.

Vrij recent is de afgedrukte  indicator weer OS geworden. Het herstel van deze week, in lijn met de algehele marktontwikkeling en naar aanloop van de cijfers van morgen, veroorzaakt in de indicator de bouwstenen van een volgende Negatieve Reversal. De cijfers van morgen moeten dus wel heel inspirerend zijn om dit gevaar te ontzenuwen.

Een belangrijke zone voor morgen is de zone rond €15.25. Anders verwoord, als de cijfers de koers van ArcelorMittal niet boven dit niveau weten te tillen, dan luidt het oordeel dat een vervolg binnen het dalende kanaal het meest waarschijnlijk is. Na de lagere top in de laatste maanden van 2019 dient op termijn dan weer een volgende lagere bodem te volgen. Dit impliceert koersen onder €11.00. Dat laatste is het meest waarschijnlijke scenario voor de komende maanden.

ArcelorMittal

Geef een reactie