Voor de Cijfers: Arcelor Mittal

Op de laatste handelsdag van deze week publiceert morgen publiekslieveling nummer 1: Arcelor Mittal. Niet dat het koersverloop gedurende de achterliggende jaren deze titel overigens heeft waargemaakt, maar dat is een ander verhaal. In 2016 heeft het aandeel in de belangstelling gestaan en procentueel een interessante beweging laten zien. Niet voor niets is deze update echter begonnen met een opmerking over de langere termijn ontwikkeling. De huidige koersontwikkeling moet namelijk in dit grotere koersbeeld worden geplaatst.

ArcelorMittal-WeekGrafiek

ArcelorMittal-WeekGrafiek

Ondanks de stijging van 2016 loopt de bijgeleverde grafiek nog steeds van linksboven naar rechtsonder. De huidige stijging mag vooralsnog dan ook als niets anders worden bestempeld dan een herstelbeweging binnen de grotere dalende beweging. De bevestiging van deze stelling wordt gevonden in het feit dat de dalende trendlijn over de toppen van 2014 en 2015 nog steeds boven de huidige koers-stand noteert en dat de RSI nog geen bevestiging van de stijging heeft gegeven met een duidelijke OB-notering. Dat neemt niet weg dat de huidige opmars nog wat ruimte heeft.

Naast de trendlijn staat ook een fibo-grid ingetekend. Op basis van de combinatie van deze lijnen mag worden aangenomen dat het echte moeras voor Arcelor Mittal pas begint rond €6,20. Vanaf de huidige koers-notering nog steeds een procentueel interessante move. Dat krijg je als een aandeel in de achterliggende jaren zo hard is afgestraft. Let wel, ook een beweging tot aan het aangehaalde niveau gezien moet worden als een beweging binnen de neerwaartse trend. Al met al luidt de visie: verkoop iedere rally!

3 reacties op “Voor de Cijfers: Arcelor Mittal”

 1. Hoekstra says:

  Dank voor de heldere analyse.
  Uw visie vindt nog weinig weerklank: +4% na de cijfers.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Hoekstra…ik kan uw opmerking niet plaatsen…ik citeer uit de column:
  “Dat neemt niet weg dat de huidige opmars nog wat ruimte heeft.”
  ” Op basis van de combinatie van deze lijnen mag worden aangenomen dat het echte moeras voor Arcelor Mittal pas begint rond €6,20″
  “Al met al luidt de visie: verkoop iedere rally!”
  De huidige ontwikkeling zie ik in lijn met bovenstaande.
  GRS Geert-Jan

 3. Hoekstra says:

  Beste Geert-Jan, ik wilde slechts aangeven, dat in reactie op de cijfers de koers is gestegen.
  Daarmee heb ik niets af willen doen aan uw (nog steeds heldere) visie en argumenten.
  GRS

Laat een reactie achter