Voor de Cijfers: Altice

Na een flitsende start in 2014 en eerste helft 2015 kwam Altice in de tweede helft van 2015 in zwaar weer terecht. Zo snel als de koers was opgelopen, zo snel zakte het bouwwerk ook weer in elkaar. Sinds de start van 2016 is het koersverloop echter in een rustiger vaarwater terecht gekomen. In de bijgeleverde grafiek staat het huidige opwaartse trendkanaal ingetekend. Een kanaal dat op het moment van schrijven onveranderd intact is. Dat betekent echter geenszins dat de koers van Altice in de komende weken de aantrekker van de AEX hoeft te zijn. Hoogstwaarschijnlijk is het tegendeel zelfs meer reëel.

Altice-WeekGrafiek

Altice-WeekGrafiek

Ondanks het feit dat sprake is van een stijgende trendmatige beweging en een koopstatus in de gemiddelde lijnen indicator, moet worden opgemerkt dat de koersontwikkeling van Altice al enkele weken schuurt tegen de weerstandlijn van het ingetekende trendkanaal. De aangebrachte lijn doet dus haar werk. Nu bestaat een stijgende trend uit achtereenvolgende hogere toppen en hogere bodems. Het grote vraagstuk is of de koers van Altice niet aan de vooravond staat van een zoektocht naar een hogere bodem. Het huidige technische beeld bekijkend kan deze vraag positief worden beantwoord. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de cijfers van morgen de koers van Altice niet door de weerstandlijn tillen, waarmee de weg open ligt voor een vervolgstap binnen het kanaal. Dit impliceert lagere koersen.

In de grafiek staat een horizontale trendlijn getrokken rond €17,00. De lijn is gebaseerd op oude toppen van vorig jaar. De doorbraak van deze horizontale weerstand is nog steeds niet getest. De theorie stelt echter dat dit in de loop van de tijd wel gaat gebeuren. Dit betekent dat verwacht mag worden dat de koers van Altice in de komende dagen/weken wat onder druk kan komen te liggen voor een beweging richting, of zelfs tot aan, de aangebrachte horizontale lijn. Let wel, in het grotere beeld sinds 2016 moet deze verwachte ontwikkeling natuurlijk gezien worden als niets meer en niets minder dan de volgende stap binnen het oplopende trendkanaal.

Laat een reactie achter