Voor de Cijfers: Altice

In verband met de drukke agenda qua cijfers aanstaande donderdag blikt TradeIdee vandaag alvast vooruit op Altice. Een dagje eerder dan gebruikelijk. Om maar gelijk met de conclusie te starten. Het verhaal van Altice is het verhaal van de trend en de trendmatigheid. En je weet wat ze zeggen over een trend. Die is je vriend.

Altice-WeekGrafiek

In de tweede helft van 2015 lag de koers van Altice zwaar onder druk. Maar dat ligt achter ons. Met het aantikken van het beleggingsjaar 2016 werd men weer wat positiever over onze kabelaar. Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en het optimisme is nog steeds aanwezig. Zie hier de eerdere opmerking over de trend. In de grafiek zijn twee diagonale lijnen aangebracht rondom het koersverloop van de laatste maanden. De combinatie van de lijnen vormt het trendkanaal waarbinnen Altice zich al lange tijd voortbeweegt. En nu wil het geval dat een aantal weken terug de onderkant van het trendkanaal succesvol is getest. De eerste stappen richting de weerstandlijn van het kanaal zijn inmiddels gezet en de verwachting luidt dat in de komende weken vervolgstappen zullen volgen.

De steunlijn van het trendkanaal noteert momenteel rond €20.20. Mochten de cijfers morgen niet de gewenste impuls geven dan lijkt het neerwaarts risico afgeschermd op genoemd niveau. Onder de diagonale lijn ligt nog een horizontale steun op €19.50 maar het ligt niet in de lijn der verwachting dat Altice morgen, of in de komende dagen, helemaal tot aan dit tweede niveau terugklapt.

Een kleine horde moet echter wel genoemd worden. Deze wordt gevormd door de korte gemiddelde lijn. Zoals afgedrukt noteert deze momenteel €21,60. Deze lijn kan voor wat aarzeling zorgen, maar boven €21,60 lijkt de weg vrij.

In de meest recente test van de onderkant van het kanaal is in de RSI een Positieve Reversal gezet. Deze ondersteunt ook de verwachting van vervolgstappen naar hogere niveaus. De PR geeft een berekening van €27,50. Dat lijkt vooralsnog echter toekomstmuziek. De weerstandlijn noteert namelijk lager. Deze staat getrokken net boven €25.00. Let wel, met het verloop van de tijd verschuift deze langzaam naar hogere niveaus. Het ligt lijkt ons immers ook niet zo dat we binnen twee dagen al €25.00 of hoger noteren.

Laat een reactie achter