Voor de Cijfers: AkzoNobel

Het cijferseizoen gaat weer van start. Morgen publiceert AkzoNobel haar cijfers. Traditiegetrouw betekent dit dat TradeIdee u een dag voor opening van de boeken een update verzorgt van de actuele stand van zaken. Ook dit seizoen zal de rubriek “Voor de Cijfers” u informeren.

AkzoNobel-WeekGrafiek

AkzoNobel-WeekGrafiek

Precies een kwartaal geleden bij de publicatie van de vorige cijfers werd voor AkzoNobel gewezen op het belang van de zone €63,00. Enkele maanden en enkele stevige bewegingen verder kan op dit moment opnieuw gewezen worden naar de zone rond het aangehaalde niveau. De ingetekende dalende trendlijn in het koersverloop duidt het belang van de zone €63,00.

De achterliggende vijf kwaralen hebben voor AkzoNobel in het teken gestaan van een correctieve beweging. Deze beweging is onveranderd intact gegeven het feit dat de koers nog onder de dalende trendlijn noteert. Toch is sprake van enige verbetering van de vooruitzichten welke een aanwijzing kunnen zijn dat de corrective ten einde loopt. Een duidelijke aanwijzing is het gegeven dat in de achterliggende weken voor de eerste keer sinds de top van begin 2015 een hogere bodem is genoteerd. Zoals gezegd een verbetering maar nog niet meer dan dat. Met nadruk wordt gewezen op het feit dat de weerstandlijn intact is. Hetzelfde geldt voor de RSI. Weliswaar is vrij recent een bodem duidelijk boven de OS-lijn gevormd, maar nog steeds is sprake van een overtuigende Bear Market notering in de indicator. Daarnaast staat de dual gemiddelde indicator nog steeds in de verkoop-stand. Geduld in deze lijkt dus  een schone zaak. Met koersen onder €63,00 is er een kans dat AkzoNobel nog een keer terugzakt alvorens definitief de weerstandlijn te doorbreken. De verwachting luidt echter wel dat zij bij eventuele zwakte steun zal vinden rond of zelfs al boven €53,00. Koop op een daling richting €53,00 of spring mee boven €63,00.

Eén reactie op “Voor de Cijfers: AkzoNobel”

  1. Hoekstra says:

    Blijkbaar vielen de cijfers tegen: Akzo nu -/-7% op 55,50 dus de genoemde 53 is in zicht.

Laat een reactie achter