Voor de Cijfers: Ahold-Delhaize

In het huidige cijferseizoen opent morgen de grootgrutter haar boeken. Vandaag daarom alvast “Voor de Cijfers” op TradeIdee.

Neem je wat afstand van je scherm en bekijk je vervolgens de hieronder afgedrukte grafiek dan luidt de eerste conclusie dat het beeld voor Ahold-Delhaize redelijk vlak is. Trek in gedachten een lijn rond 19.00 en je zult zien dat de koers de afgelopen jaren rondom dit niveau heeft geslingerd. Toch lijkt dit slechts de helft van het huidige verhaal.

Wordt het koersverloop vanaf het laatste kwartaal 2017 bekeken, dan kan over de dip in 2019 een interessante opmerking worden gemaakt. In de grafiek staat een fibo-grid ingetekend. De hiervoor aangehaalde dip is vrij nauwkeurig op de tweede reactielijn van dit grid een halt toegeroepen. (Overigens niet geheel toevallig wederom in de buurt van de denkbeeldige lijn rond 19.00)  Vanaf het aantikken van de tweede fibo-lijn heeft Ahold-Delhaize alweer redelijk de weg omhoog weten te vinden. Reden om aan te nemen dat de dip inderdaad niet meer dan een dip is geweest. Een aanval op de hoogste koers voor 2019 lijkt in het verschiet te liggen. Immers, een fibo-reactie leent zich voor het bepalen van een fibo-extensie.

Op basis van het onderstaande grid kan dan een eerste ijkpunt worden berekend op 25.00. Wel even wat kanttekeningen.

Allereerst noteert MA20 nog onder MA50. Dat is een waarschuwing dat een snelle stijging waarschijnlijk niet mogelijk is. Daarnaast de RSI. Over de meest recente toppen staat een dalende lijn getrokken. Tevens is de RSI al lange tijd niet tot boven OB gekomen. Wat vertelt de daggrafiek.

Ahold-Delhaize WeekGrafiek

Ahold WeekGrafiek

Met betrekking tot de MA-lijnen en de RSI oogt de daggrafiek positiever. Immers kort noteert hier boven lang en in de indicator is duidelijk sprake van een Bull Market Range. In de koersgrafiek staan echter twee horizontale lijnen getrokken.

Deze lijnen duiden de bandbreedte van de achterliggende weken. De grenzen staan getrokken op 23.25 en 22.15. Om het positieve beeld uit de weekgrafiek een impuls te geven dient de bovenkant van de range overwonnen te worden.

Dat betekent dus dat de aandacht morgen uitgaat naar 23.25. Een dag voor de cijfers zet de koers in ieder geval alsvast een stevige stap naar dit niveau. Bij een doorbraak mag ingezet worden op 25.00.

Ahold-Delhaize DagGrafiek

Ahold DagGrafiek

Conclusie

Ondanks wat kanttekeningen en opmerkingen ogen de daggrafiek en weekgrafiek voor Ahold-Delhaize positief. Om echt weer wat swung in de koers te krijgen dient echter wel afgerekend te worden met 23.25. De ogen dienen morgen dan ook op dit niveau gericht te zijn. Aarzeling onder of richting dit niveau impliceert waarschijnlijk een verdere voortzetting van de consolidatie van de achterliggende weken, oftewel een verder gestuiter tussen de benoemde 23.25 en 22.15.

Laat een reactie achter