Voor de Cijfers: ABNAMRO

Morgenochtend zal meneer Dijsselbloem ongetwijfeld met meer dan gewone belangstelling de openingskoers van ABNAMRO aan het Damrak afwachten. Na vandaag ING is de gedeeltelijke staatsbank morgen aan de beurt. Ook nu blikt TradeIdee voor u vooruit.

ABNAMRO-DagGrafiek

ABNAMRO-DagGrafiek

Allereerst een opmerking. Zoals bekend maakt technische analyse gebruik van historische koersdata. De nieuwe notering van ABNAMRO dateert van nog niet zo heel lang terug waardoor de data waarop de analyse gebaseerd kan worden beperkt is. Er is dus sprake van de spreekwoordelijke slag om de arm. Dat gezegd hebbende wil TradeIdee u toch niet de vooruitblik onthouden.

De aanstaande koersontwikkeling van ABNAMRO loopt het gevaar om al relatief dichtbij stuk te lopen op een eerste horizontale barrière. In de grafiek staat een horizontale lijn getrokken op €18,30. Deze lijn is getrokken onder de bodems van april. Wordt de ontwikkeling in april wat nader bekeken dan kan de lijn zelfs gelabeld worden als neklijn. Dit impliceert dat als de koers morgen niet in staat is om boven het genoemde niveau uit te stijgen serieus rekening moet worden gehouden met zwakte terug naar de volgende horizontale lijn in de grafiek welke zich ophoudt rond €17,30. Aangenomen mag worden dat ABNAMRO in de komende sessies inderdaad moeite zal hebben om tot boven €18,30 uit te breken. Het beeld oogt dus enigszins fragiel.

Zelfs al weet de koers op korte termijn het eerste obstakel te doorbreken, dan nog mag slechts van een beperkt verder opwaarts potentieel worden uitgegaan. Sinds de start van 2016 worstelt de koers namelijk met een dalende weerstandlijn. Deze lijn is ook in de grafiek ingetekend. Boven de eerste horde is er vooralsnog dus slechts een goede drie procent ruimte voordat ABNAMRO de volgende horde al weer tegenkomt.

Als het de bedoeling van meneer Dijsselbloem is om volgende stukken pas op de markt te brengen tegen significant hogere koersen, dan loopt hij op basis van het huidige plaatje het risico dat dit moment best nog wel even op zich kan laten wachten. Waarvan Akte!

 

Laat een reactie achter