Update gekochte callspread Intel

Op 13 juli hebben we een gekochte (long) callspread op Intel (INTC) aangereikt.

Intel

We gaven aan dat het aandeel succesvol de steunzone $33/$33,50 begin juli heeft getest. In principe heeft Intel nog stijgingsruimte tot $37 alwaar de dalende weerstandslijn vanaf de top in februari in de markt komt.

Om van een stijgende koers te profiteren, hebben we begin juli gekozen voor een out of the money augustus callspread op chipfabrikant Intel (tickersymbol: INTC), die de nummer 1 chipfabrikant ter wereld is.

We hebben 1 INTC AUG18 34 Call gekocht en daarop 1 INTC AUG18 36 Call geschreven. We hebben voor deze callspread per saldo $64 betaald.

We hebben weliswaar een leverplicht van 100 aandelen à $36 maar hebben deze geheel afgedekt door ons kooprecht van 100 aandelen à  $34. Mocht Intel fors stijgen, dan bedraagt de maximale winst $200 minus de investering.

Als blijkt dat de cijfers van Intel die vanavond worden gepubliceerd goed worden ontvangen en de koers gaat oplopen, dan is dat gunstig voor onze positie.

Mogelijke winst: +200%
Als Intel op de derde vrijdag van augustus boven de $36 noteert, dan kunnen we de maximale winst van $200-$64= $136 opstrijken. Dat is dan toch een fraai resultaat van ruim 200%.

Maximaal risico van $64
Mocht Intel toch nog door zijn hoeven zakken, dus het steunniveau doorbreken, dan is ons verlies beperkt tot het geinvesteerde bedrag van $64. Dat is nog altijd beter dan het hebben van aandelen Intel, waarbij er een onbeperkt risico is.

Het is altijd een onzekerheid hoe de markt reageert op cijfers. Vandaar dat we het prettig vinden dat we weten wat ons maximale risico is. Door het inzetten van de gekochte callspread op Intel, profiteren we van een stijgende koers en is het maximale verlies beperkt

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

Laat een reactie achter