SypieZilver: ….zoooo Nineties

Je eigen geld uitgeven is zo Nineties

Het is mij een buitengewoon genoegen om weer terug te zijn. Vanaf deze plek zal ik jullie van de nodige commentaren op de markten voorzien. Naast mijn voorliefde voor Zilver op de langere termijn geloof ik ook heilig in beleggen op de langere termijn. Het niet verhogen van de rente zorgt in mijn optiek wel voor een steeds grotere Bubbel. Het leuke is dat je ook van Bubbel naar Bubbel kunt leven uiteraard. Ik denk wel dat het belangrijk is te onderkennen dat deze markt wordt gedreven door een gecreëerd vertrouwen. Hierbij is het zeer belangrijk dat de beleidsmakers niet meer luisteren naar de waan van de dag, maar dat ze de schuldenberg zo snel mogelijk beheersbaar maken.

Liever andermans geld uitgeven

Ik meldde reeds dat er vertrouwen is gecreëerd door onze “problemen” zorgen voor later te laten zijn. Veel mensen in mijn directe omgeving begrijpen dit en hebben er op het moment gewoon vrede mee. Vraag je ze echter of ze bang zijn voor mindere tijden dan is het antwoord toch vaak JA. In moeilijke tijden is het altijd goed om een kleine buffer te hebben. Het grote probleem dat nu dreigt te ontstaan is dat niet het eigen geld wordt uitgegeven, maar het goedkope gratis geld van bijvoorbeeld de banken. Of je nu met een credit kaart of met een hefboomproduct werkt,  je maakt gebruik van de mogelijkheid snel geld te verdienen. Het is niet anders binnen de mondiale vastgoedmarkt, ook hier zien wij gigantische leverage ontstaan.

Gratis Geld

De toekomst zal uitwijzen hoe dit gratis geld experiment zal aflopen.  Hierover zal ik  een ieder wekelijks informeren, waarbij voor mij gelukkig zijn belangrijker is dan hebben dan wel krijgen. Voor vragen en of opmerkingen ben ik altijd bereikbaar. Tussendoor,

 

2 reacties op “SypieZilver: ….zoooo Nineties”

 1. jan says:

  Maar juist de 9ties is de bakermat van versnelling monetaire verruiming toch?
  En kregen we iedere hypotheek die we maar wilden? Dat was pas echt andermans geld uitgeven.
  Een creditkaart of hefboom product is korte termijn lenen.
  Dus ik weet niet of ‘zoooooo nineties’ de juiste uitdrukking is?

 2. sybren van der Hijden says:

  Ik moet zeggen dat daar wel een kern van waarheid in zit. Echter in de nineties was er ook exponentiële groei. Die is er nu zeker niet en daar wil ik hier extra aandacht aan besteden. Bedankt voor de heads-up

Laat een reactie achter