S&P500: BandBreedte

Nog steeds noteert de S&P500 binnen de afgegeven bandbreedte 2908 tot 2862. Nu in de achterliggende sessies twee aanvallen op de bovenkant zijn mislukt kan de S&P500 de eerste steun op 2893 gaan testen.

Wederom was het gisteren geen uitslaande brand. De poging om uit de bandbreedte te breken werd wederom richting 2920 een halt toegebracht. Inmiddels zijn de gemiddelde lijnen in de kleinste grafiek neerwaarts gekruist. Reden om aan te nemen dat de S&P500 in de komende sessies de eerste steun binnen de bandbreedte kan gaan testen. Deze staat ingetekend op 2893.

Interessant is de vraag of het de RSI lukt om tot onder OS te duiken. In de achterliggende sessies heeft de indicator immers gehaperd net onder OB. Een eerste OS notering is een aanwijzing dat de tussensteun op 2893 onder druk komt te liggen, hetgeen de weg opent richting 2862.

De gedachte, zoals uitgesproken in de achterliggende DD’s, wordt herhaald. Deze luidde en luidt dat de S&P500 in de komende sessies gevangen blijft tussen 2908 en 2862.

Anders verwoord, het is nog te vroeg om al ATH te roepen.

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek staat dezelfde lijn op 2908 getrokken. De lijn is gebaseerd op oude toppen en bodems van september en oktober vorig jaar. Tevens lijkt deze lijn de laatste horde te vormen tussen de huidige koers en ATH. Let wel, hier staat niet dat de verwachting is dat de S&P500 nu ineens soepel naar een nieuwe ATH loopt.

Naast het koersverloop wordt ook de verdere ontwikkeling van de RSI van belang. Zoals valt te zien loopt deze iets achter en met een hogere top in de koers schuilt ook in deze index het gevaar van divergentie. Het behoeft geen betoog dat het eventueel terugzakken onder 2862 een serieuze verzwakking betekent.

Dan staat er naar alle waarschijnlijkheid ook weer snel 2825.

SP-DagGrafiek

In de week-grafiek laat de RSI sinds begin 2018 lagere toppen zien. Tevens zit de indicator in een Bear Market Range. Reden om nog even een slag om de arm te houden of een nieuwe ATH op korte termijn aanstaande is. Wordt Vervolgd!

SP-WeekGrafiek

Laat een reactie achter