Silver is a poor mans gold

Zilver wordt al duizenden jaren ontgonnen. De eerste grote revolutie in het edelmetaal van de arme man, was in 1492, met de ontdekking van de nieuwe wereld. Hierdoor werd er aan de nodige schaalvergroting gewerkt. Gedurende de 20e  en 21e eeuw heeft zilver eigenlijk altijd in de schaduw gestaan van goud en ook in de tegenwoordige tijd is er veel meer aandacht voor de meer blinkende variant. De grote vraag is uiteraard, is dit terecht en waarom zal het in de toekomst anders zijn?

Sypie Solar

Nu heb ik naast Sypie Zilver nog een bijnaam waar ik de afgelopen tijd weinig tot geen aandacht aan heb besteed. Deze bijnaam is Sypie Solar door mijn meer dan gezonde interesse in de toekomstige solar technieken. Op dit moment wordt er ongeveer een miljard ounces per jaar uit de grond gehaald, waarvan het meeste wordt gebruikt bij industriële processen. Een belangrijke katalysator voor de vraag naar Zilver in de komende 10 jaar zal namelijk de productie van zonne-energie zijn. Zilver is een belangrijk onderdeel in de kristallijne silicium fotovoltaïsche (PV) cellen. De vraag naar (industrieel) Zilver is de afgelopen jaren met ongeveer 7 procent gestegen, de afkoeling van de economie van China houdt een echte Zilver Rush echter nog even tegen. China is en blijft de belangrijkste industriële gebruiker ter wereld.

Gebruik van Zilver moeilijk te voorspellen 

Nu is er een ware revolutie waarneembaar in hoe wij aan onze energie gaan geraken de komende eeuwen. Er zijn al verschillende metalen op basis van deze fantasie gigantisch omhoog gevlogen. Neem bijvoorbeeld Lithium of Rare Earth Metals, je lijkt wel gek als je deze niet in je bezit hebt. Maar stel nou eens dat Solar echt een vlucht gaat nemen, zoals bijvoorbeeld Elon Musk van Tesla verwacht, dan kan hierin een mooie bijrol weggelegd zijn voor Zilver. Naast het feit dat onze centrale banken met hun gratis geld experiment, de Zilver belegger in de kaart spelen,  is er dus nog deze andere variant.

Technisch zijn we los 

Vorige week gaf ik in mijn column aan dat een koers boven de 17,30 nodig was voor een opwaartse bevestiging . De terughoudendheid van de centrale banken heeft er vorige week voor gezorgd dat deze ook daadwerkelijk op de borden stond einde week. Het is toch werkelijk waar waanzinnig dat met de G macro- cijfers van de afgelopen week wereldwijd de rentes zijn gedaald. Zolang er niemand opstaat en eist dat de rentes omhoog gaan zal de bubbel nog groter worden en ligt een renteverlaging eerder voor de hand dan een stijging. Zoals u inmiddels weet zijn rentedalingen goed voor Goud en Zilver.

Zilver-WeekGrafiek

Boven de 17,40-17,50 einde maand 

Wanneer Zilver deze maand afsluit boven de 17,40-17,50 (50 maands gemiddelde) dan is de kans zeer groot dat de maanden November en December uitermate sterke maanden gaan worden en dat koersdoelen van 18-20 Dollar uit de kast gehaald kunnen worden.

2 reacties op “Silver is a poor mans gold”

  1. catfish_63 says:

    Weer een leuk stukje leesvoer… beetje jammer van een paar flinke bewegingen… dank u redactie.

    1. Sybren Van Der Hijden says:

      Dank je wel! Deze schommelingen zijn in het tijdperk van “gratis” geld en centrale banken “helaas” het logische gevolg

Laat een reactie achter