Ppppfff zit wat Blauwalg in m’n portefeuille…

In Nederland is het nog warmer dan hier in Spanje, en dat geeft natuurlijk de nodige problemen.

Maar ook ik ondervind toch wat problemen in deze markt en dat is dat ik er maar weinig van snap. Het “handelsoorlog spel” tussen Amerika en Europa is dus maar weer een wassen neus gebleken en Trump is simpelweg een onbetrouwbare partner want morgen kan het weer anders zijn. Maar goed, zoals een gewaardeerd oud-collega vaak opperde…” de honden blaffen, maar de karavaan trekt verder” aldus Bob Homan.

Mijn portefeuille komt wat onder de water te staan door de sterke performance van de SP, waar ik dus een short in heb, en de tegenvallende performance van de Amerikaanse rente en de GBPUSD. Maar ik maak me daar geen zorgen over…het is zomertijd en de omzetten zijn heel erg dun. Door de dunne omzetten kunnen de koersen gemakkelijk flinke uitslagen maken zonder dat daar een fundamentele oorzaak onder ligt.

Tesla.

Tesla is voor mij de personificatie van het huidige Amerika. Onder het mom van “Get Big Quick” is er een bedrijf uit de grond gestampt met een schuldenberg waar gewoon geen logica meer in zit. Dit bedrijf is op papier al lang failliet, maar in de huidige economie kan dat gewoon nog…maar ook Tesla begint te kraken en wanneer het omvalt dan zal dat zeker een enorme schok teweeg gaan brengen.

Tesla staat op SHORT.

Brent Olie

De oliemarkt blijft altijd interessant voor speculanten en ook ik volg het regelmatig. De grafiek voor Brent geeft een mooie SHORT kans op $75,25.  Waarom mooi…omdat we deze positie met een relatief korte stoploss kunnen innemen en dat er een gerede kans is dat ons verlies beperkt is wanneer het toch verder omhoog stijgt. De huidige short positie zal worden gesloten als de koers boven de $76 sluit.

GBPJPY

Ik houd me tegenwoordig erg veel bezig met algoritmes en naast een goed werkende DAX en AEX algo heb ik ook zeer goede resultaten behaald met de GPBJPY. Ik begrijp eerlijk gezegd ook niet waarom dat het geval is…maar het systeem heeft werkelijk een score van 90% ! Dat betekent dat van elke 10 trades er 9 winstgevend zijn en 1 verlieslatende trade. Moet er wel bijzeggen dat het verlies dan ook wel relatief groot is, maar overall is het een systeem met een enorm rendement.

Hoe deze trade werkt…

Wanneer we vandaag boven de rode lijn sluiten dan is er een LONG signaal getriggerd. We nemen dan een relatief zware LONG positie in en we zetten een PROFIT target net iets boven ons instappunt. Om een voorbeeld te geven, als we instappen op 146.800 dan zullen we het profittarget inleggen op 147.200. Dat ligt dus redelijk dichtbij, maar de kans dat dit behaald wordt is dan ook 90%. Klinkt natuurlijk simpel…maar deze strategie werkt bijvoorbeeld niet op EURUSD of andere valuta paren.

Laat een reactie achter