OptieTrade van de Week: Short Put Cel-Sci (CVM)

We zijn positief gestemd ten aanzien van het Amerikaanse biotechfonds Cel-Sci (tickersymbol: CVM). Let wel, dit is een zeer speculatief fonds dat actief is op het gebied van LEAPS technologie in een poging zo een immuuntherapie te ontwikkelen ter bestrijding van COVID-19.

De LEAPS-technologie werd eerder ook gebruikt in een aantal succesvolle preklinische experimenten bij muizen tegen de H1N1 variant van het griepvirus, aldus Cel-Sci. Dit vormt de basis voor de preklinische studie voor de behandeling tegen COVID-19.

Een eventuele behandeling tegen het coronavirus is bedoeld voor patiënten met het grootste risico aan de ziekte te overlijden vanwege weefselschade aan de longen, aldus Cel-Sci het bedrijf.

Omdat het fonds zeer speculatief is, zijn de premies aanzienlijk hoog en daarom durven we het wel aan om een far out of the money put te schrijven voor mei.

Wat is een geschreven put?        
Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers wat zou gaan dalen, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Met een geschreven put gaan we een afnameplicht aan van 100 aandelen.

Bij een expiratiekoers in mei boven de $7,50 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we evt de stukken moeten afnemen $7,50 per aandeel. Dat risico vinden we acceptabel gezien de . Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie opstrijken.

Laat een reactie achter