OptieTrade van de Week: HausseStrategie Nutanix

We zetten een Haussestrategie op Nutanix middels een time driepoot long. Nutanix is een cloudstorage onderneming en staat genoteerd in Amerika met tickersymbol: NTNX. We hebben een callspread gekocht met juni-opties waarbij de gekochte call 1 week langer loopt. En passant schrijven we nog MAY22 put om de investering te drukken.8 Deze affaire kan worden opgezet met een credit van rond de $0,75*100.

Long: 1 NTNX JUN19 22,50 Call @ $0,90
Short: 1 NTNX MAY22 17 Put @ $1,05
Short: 1 NTNX JUN12 23 Call @ $0,60

NB: Aantallen zelf te bepalen. De verstrekte trades zijn geen expliciet beleggingsadvies en hebben slechts een educatief karakter.

Wat houdt een Time Driepoot Long in?    

Bij een Time Driepoot Long spelen we in op een koersstijging en kopen we 1 JUN19 Call die langer loopt dan de geschreven JUN12 call en tegelijkertijd schrijven we een out of the money put die op 22 mei afloopt.

Dat betekent dat een stand van NTX van $23 op JUN12-expiratie lopen de geschreven callopties waardeloos afloopt en dat de mei call ook inmiddels waardeloos is geëxpireerd.

De gekochte juni-calloptie heeft dan nog een intrinsieke waarde van $0,50 + nog wat tijds- & verwachtingswaarde. Afhankelijk van de tijdswaarde van de gekochte juni call, kan de winst zelfs iets hoger uitvallen.

De koers moet echter niet te ver wegzakken, want een MAY22-expiratiekoers onder de $17 levert een verlies van $100 per dollar-daling op vanwege de afnameplicht op $17. Daarbij kunnen we nog de per saldo ontvangen premie verdisconteren.

Bij een expiratiekoers op 19 juni onder de $22,50 levert ons de per saldo ontvangen premie op. Dus de ”schade” is dan .

Een koers van ver boven de $22,50 is het meest ideale scenario op JUN19-expiratie want dan genereert de gekochte calloptie fraaie resultaten. In dat geval kunnen we daarop nog ander calls schrijven, of gewoon de winst pakken!

Laat een reactie achter