OptieTrade van de Week: Geschreven Put Unibail-Rodamco SE

Na eerder succesvol puts te hebben geschreven, schrijven we opnieuw een put op AEX-fonds Unibail Rodamco (tickersymbol UL). We achten de kans klein dat de koers nog fors verder zakt, vandaar dat we opnieuw een out of the money put schrijven. Wij blijven vast (positief gestemd) op dit aandeel en we schrijven hierop het liefst een OTM put. Het dividendrendement van zo’n 8% zorgt naar onze mening ook voor steun, hoewel dit natuurlijk geen garantie is.

Transactie:

We schrijven (Open Sell): 1 ULA SEP 112 Put @ €0,55 (ontvangen).

Wat houdt een geschreven put in?

Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele bullishe trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers wat zou gaan dalen, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Met een geschreven put gaan we een (potentiële) afnameplicht aan van 100 aandelen.

Bij een expiratiekoers in september boven de €112 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we e.v.t. de stukken moeten afnemen voor €112 per aandeel. Dat risico vinden we zeker acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie definitief opstrijken.

Laat een reactie achter