OptieTrade van de Week: Geschreven Put AirFrance-KLM

We schrijven een put op Air France-KLM (tickersymbol AF). De Nederlands/Franse Airliner kreeg onlangs flinke klappen, na teleurstellende vervoercijfers en de bekendmaking dat men van plan is prijsvechter Aigle Azur over te nemen. We achten de kans klein dat de koers nog veel verder wegzakt, vandaar dat we een out of the money oktober put schrijven. Rond de €8,30 ligt steun en weerstand rond de €9,70. Air France-KLM is wat ons betreft ‘ready for take-off’.

Transactie:

We schrijven (Open Sell): 1 AF OKT 7,60 Put @ €0,14.

Wat betekent een geschreven put?

Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele opwaarts gericht trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers van Air France-KLM wat zou gaan dalen, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Met een geschreven put gaan we een (potentiële) afnameplicht aan van 100 aandelen.

Bij een expiratiekoers in oktober boven de €7,60 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we e.v.t. de stukken moeten afnemen voor €7,60 per aandeel. Dat risico en mogelijke investering van nog geen €800 vinden we zeker acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie definitief opstrijken.

Laat een reactie achter