OptieAcademy: Update Short Strangle Gemalto

Vorige week hebben we een Short Strangle op AEX-fonds Gemalto (tickersymbol GTO) aangereikt: https://www.tradeidee.nl/columns-optie-academy/optieacademy-short-strangle-gemalto/

Gemalto

We hebben daarbij zowel een out of the money call als een out of the money put voor mei geschreven. Wij vonden dat de premie belachelijk hoog was met nog bijna 1 week te gaan voor mei-expiratie.

De trade luidde:
We schrijven (Open Sell): 1 GTO MEI 64 Call @ €0,25 (ontvangen).
We schrijven (Open Sell): 1 GTO MEI 47 Put @ €0,20 (ontvangen).

We achtten de kans groot dat de koers binnen de range van €47 tot €64 zou blijven. Vandaar dat we gekozen hebben voor een geschreven call met uitoefenprijs 64 (= potentiële leverplicht) en een geschreven met uitoefenprijs 47 put (= potentiële afnameplicht). We hebben met deze affaire geen visie op de aandelenkoers.

Vanwege de zeer hoge volatility waren de optiepremies op Gemalto naar onze mening veel te hoog en dus zeer interessant om te schrijven.

Deze trade hebben we dus puur op volatility gebaseerd en dus niet zozeer op charttechnische gronden. Bij een koers van €53,55 hadden we de trade opgezet en momenteel noteert Gemalto €53,25. We ontvingen voor de Short Strangle €45. Deze premie kunnen we bijschrijven als Gemalto aanstaande vrijdag tussen €47/€64 ‘expireert’. Zodra we wederom een nieuw Optie TradeIdee hebben, dan zullen we dat uiteraard op TradeIdee publiceren.

Laat een reactie achter