Op zoek naar actie? Dan moet je hier zijn!

Maar we beginnen eerst met iets “degelijks”…Goud dus. De goudprijs heeft de afgelopen 2 maanden een hele mooie run gemaakt van $1204 naar $1360. Maar de afgelopen weken zien we een gezonde technische reactie en is de koers weer wat gedaald…nou ja…dat is misschien een understatement want we hebben inmiddels precies de helft van de winst weer ingeleverd.

Maar daar liggen dus mogelijkheden, want daarmee zijn we wel op een heel belangrijke steun terecht gekomen en is de kans zeer aannemelijk dat de daling in goud hier zou kunnen stoppen en dat de koers weer wat omhoog kan. Ik ben dus long gegaan in goud op $1282. Mijn eerste target wordt daarmee $1310-$1320 en dan zal ik winsten gaan nemen.

Goud

EURUSD

In de column van vorige week had ik van tevoren al aangegeven op welke punten ik short zou gaan, en het is ook precies zo gegaan als verwacht. Ik heb de winst inmiddels gerealiseerd en de posities gesloten op $1.18. Ik heb op dit moment werkelijk geen idee wat er zou kunnen gebeuren dus blijf ik er maar even vanaf…

Euro-Dollar

Oke, tijd voor actie!

Mijn specialisme is de optiehandel en ondanks dat de implied volatilities op een dieptepunt staan zijn er toch nog wel fondsen te vinden waar op korte termijn mega actie verwacht mag worden! Zo worden de duurste opties ter wereld verhandeld in het fonds Zogenics Inc. (Nasdaq ZGNX). Dit is een biotech bedrijf dat op punt staat de resultaten te publiceren van fase 3 “trials”. Want voordat een medicijn in de handel mag komen moet het eerst getest worden op werkzaamheid en bijwerkingen en dat is de trial III fase. Dit zijn echte Event Driven Trades en hebben een geheel eigen dynamiek, maar dit is tevens –veruit- de meest leuke en interessantste manier van traden. Even wat getallen om een idee te geven waar we het hier over hebben… Koers van aandeel staat $14,05, de oktober 17’ 14 call optie staat op $6.55 !! Zoals je ziet zit er veel verwachting in de opties…en daar liggen de mogelijkheden…want voor verwachtingen is de belegger vaak bereid om te betalen. Als daytrader kan je hier heel goed gebruiken van maken, want het gebeurt heel regelmatig dat de prijzen van de diverse opties niet “in lijn” staan. Ik bedoel hiermee dat de oktober 12, 13 of 15 call verkeerd zijn geprijsd ten opzichte van de oktober 14 calls. Dit geeft mogelijkheid tot arbitrage en iedereen kan dit vrij eenvoudig leren. Op 20 oktober geven Cees Smit en ik een optiecursus voor gevorderde optie liefhebbers en leg ik uit hoe men kan inspelen deze mogelijkheden…de mooiste manier van traden…echt gegarandeerd! Indien u interesse heeft hier meer over te leren dan kunt u de cursus bijwonen op 20 oktober. Let wel, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen en deze cursus wordt maar 1 of 2 keer per jaar gegeven! Meld je aan via TradeIdee en je ontvangt ook nog eens €25 korting. Over mooie opties gesproken.

Laat een reactie achter