Oerzzzaai (GAAAAP)

Gaaap, Het zijn werkelijk oersaaie markten, er is weinig beweging in de koersen en er is een kleine range waarbinnen deze bewegingen plaatsvinden…het lijkt dan ook een rustige zomer te gaan worden, maar juist deze verwachting kan totaal anders uitpakken!

Het is aan de beurs niet te merken, maar een eventuele escalatie van de handelsoorlog van de USA vs de rest van de wereld kan echt flinke gevolgen hebben.

Hoe de markten er technisch uitzien.

De AEX zit al ruim twee maanden klem in een range van 3%, en met een huidige stand van 556 lijkt het erop dat we de onderkant van 551 weer gaan opzoeken.

AEXMet de Twindicator op dagbasis hebben we een SHORT signaal waarbij de huidige stoploss ligt bij een close boven 567. Deze stoploss kan overigens elke dag veranderen maar zal alleen maar lager komen te liggen wanneer de tijd verstrijkt. De eerste steun zal liggen op 551 en de tweede steun ligt rond de 545. Al met al dus weer kleine range. Een neerwaartse doorbraak van de 545 zal grote gevolgen hebben…en kan de koersen weer richting de 500 brengen!
Ook de SP500 heeft een SHORT signaal.

S&P500

Ook de SP500 heeft een zeer beperkte trading range en komt nu richting de eerste steun alweer. Een doorbraak van de trendlijn kan de koers van de SP500 terugbrengen richting 2671.

In onze portefeuille hebben we een SHORT positie op de SP500 ingenomen, deze positie is niet ingenomen op basis van de Twindicator, maar is ingenomen vanwege de pair trade tegenover de 20 jarige bonds. We hebben dus ruimte om eventueel de SHORT op de SP500 verder uit te breiden.

EUR/USD

De Euro heeft nog steeds een SHORT versus de DOLLAR, maar de koers lijkt een bodem gevonden te hebben rond de 1.15. Ik hoop echt dat de koers weer iets kan gaan dalen…want er lijkt een mooie LONG mogelijkheid aan te komen! Maar wat het natuurlijk een beetje tricky maakt is dat ik natuurlijk niet de enige ben die dit zie… vaak komt er dan een heftige beweging omhoog. Forex is mooie handel…

BitCoin

De bitcoin zit duidelijk nog in een neerwaartse trend en er is ook nog geen spraken van uitbodemen. Maar wat natuurlijk wel gelijk opvalt, zijn de mooie trends in dit product. We moeten het daarom ook zeker goed in de gaten blijven houden…crypto currencies zijn geen mode product en zullen in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen in de economie. Ik wacht op een uitbraak naar boven en dan zal ik zeker een LONG positie in durven te nemen.

GBP/USD

Het lijkt een beetje op de grafiek van de EURUSD, maar de Britse Pond vs de Dollar kan misschien nog wel eens een interessantere (long) optie zijn. Politiek gezien kan Europa (euro) misschien in een wat woeliger vaarwater terecht komen…en dan is de Pond een goed alternatief.

Dat was even de update ik ga even eens siesta doen, want zolang het nog geen fiesta is doe ik even rustig aan.

Laat een reactie achter