Nog ff kabbelen…

Het is hoogzomer en de beurs kabbelt heel rustig door. De AEX index zit nog steeds in de opgaande trend, maar staat even hoog als in mijn column van afgelopen week. Er is sindsdien weinig veranderd in het technische beeld…saai hoor…we kunnen omhoog, alleen gebeurt het nog niet.

AEX

Flinke spike in Apple!

Gisteren kwamen de cijfers van Apple en die vielen duidelijk mee, de koers schoot met ruim $7,50 omhoog en direct een nieuwe all time high slotkoers! Toch is Apple ook een fonds dat juist flink onder druk kan komen te liggen als er een handelsoorlog zou uitbreken tussen USA en China. Vooralsnog is er chart technisch niets negatiefs te melden in Apple…en voor vandaag verwacht ik dat er nog wat meer shorts hun posities moeten gaan dekken (terugkopen) en dat de koers dus blijft liggen of zelfs nog wat op kan lopen. Maar het wordt zeker interessant om de spanningen tussen China en Amerika op de voet te gaan volgen want dit zal zeker verregaande consequenties kunnen hebben voor Amerikaanse aandelen en dan met namen voor Apple.

Apple

Euro vs Dollar

Ja, hier moet je wel over schrijven…wat een move! De kracht van de euro is op macro economisch niveau niet te verklaren, want de korte rente is zelfs dalend in Europa. Dus dit is een puur technische reactie en dat is waarom technische analyse werkt. Ook een compliment aan mijn collega columnisten Geert Jan Nikken en Gökhan Erem, zij zaten er al vroeg bij met hun long in euro.

Voor de komende week verwacht ik zelf dat de bovenkant beperkt zal zijn en dat er sprake zal zijn van een afvlakking van de trend. Ik durf het ook wel aan om dit klein short te spelen …een close boven de oude top van 1.19080 is dan mijn stop loss.

Euro/Dollar

Tenslotte… ik heb nog ook steeds de spread tussen AEX long vs SP500 short in positie en nog steeds is dit een positie waar ik in geloof. En op moment van schrijven heb ik een limiet order ingelegd om een short in Apple op te gaan bouwen…want wat is een grotere kans, 1 – dat Trump een handreiking doet aan China,  of -2-  dat Trump woord houdt en dat er verregaande maatregelen worden getroffen om de import vanuit China een halt toe te roepen?

Ik ben dus eigenlijk aan het bouwen aan een Apple / EURUSD short hedge. Apple zal gaan dalen wanneer China tegenmaatregelen neemt, dus winst op Apple short positie maar verder afzwakkende dollar zal wat verlies opleveren in mijn EURUSD short positie.

Laat een reactie achter