Dit mes snijdt aan twee kanten…

Na de daling van gisteren lijkt het er een beetje op alsof we in mijn natuurlijke habitat terecht zijn gekomen…de bear markt. Want in een bear markt regeert angst en maken beleggers sneller een verkeerde beslissing waardoor interessante prijsverschillen ontstaan.

Mijn favoriete strategie is het traden van de spread tussen aandelenindices en de obligatiemarkt. Wanneer de aandelen op korte termijn, zeg een dag, flink dalen…zo een 1 a 2 %…dan zie je de vlucht naar veiligheid. De belegger stapt uit aandelen en kiest voor de zekerheid van obligaties. Een  klassieker dus, iedereen doet het. Maar nu komt het…in een normale 2e fase, van deze 3 traps raket, zullen de aandelen wat herstellen naar boven en zullen de obligatie wat gaan dalen. Tot zover niets spannends. Maar nu mijn favoriete moment…fase 2 is geen gewone fase 2 en in plaats van herstel zakt de markt door z’n hoeven en de aandelen gaan nog veel lager…we hebben het hier over een paniek scenario! En wat gebeurt er dan met de obligaties…die zullen bij een verdere verslechtering van het sentiment niet verder omhoog gaan, maar ook die zullen worden verkocht…nu is alleen cash nog veilig!

Een gratis put.

Hoe werkt dat: We sluiten voor de helft de short positie op aandelen en nemen een short op Bonds of Bunds in als nieuwe positie. En voilà, daar is ie al…de gratis put! Bij herstel van de aandelen gebeurt er niets mijn positie, ik win wat op de short bunds, maar verlies wat op de de aandelen, pers saldo 0. Maar als de beurs flink verder gaat dan zal ik verdienen op de short aandelen en ook op de short bunds, let maar op!

Bund

De SP500

De SP500 staat op een Short. We zijn zowel door de Twindicator als door de trendlijn gebroken en dat is een dubbele bevestiging. Wij hebben een deel van de shorts gesloten, omdat we verwachten dat er ook wel weer een pullback kan komen die koers weer richting de trendlijn kan brengen (2445). Maar ga niet long, de pull back mag je alleen gebruiken om (verder) short te gaan.

S&P500

EURUSD

We hebben de short van vorige week gesloten en daar zat een leuke winst op… we zitten nu “glad” in eurusd en een daling richting de Twindicator lijn zou ik wellicht kunnen gebruiken voor een Long positie. Dat is echt een “technische trade” dan, simpelweg omdat de stoploss zo dichtbij ligt en ik toch met de trend mee handel.

Euro-Dollar

Laat een reactie achter