Huilie Huilie…

Mag ik zeggen dat 2017 een verloren jaar is…ja dat mag ik zeggen! (bedankt Mart…) Ik moet er natuurlijk wel even bij vermelden dat ik dat mag zeggen als spreekbuis van de beren en professionele traders… De beweeglijkheid is nog nooit zo laag geweest en voor actieve traders is dat echt een vereiste om geld te verdienen. En ook de brokers en maketmakers zullen met weinig plezier terugkijken op 2017.

Oke, genoeg huilie huilie want 2017 is bijna afgelopen en er liggen natuurlijk altijd wel ergens kansen op de beurs!

Australische dollar

Ondanks dat de beurzen er sterk bijliggen, blijft goud toch ook erg goed liggen en de Bitcoin gaat al helemaal door het dak! 2018 zou wel eens het jaar van de commodity’s kunnen gaan worden en dan kan het aantrekkelijk zijn om long te gaan in een valuta die sterk beïnvloed wordt door commodity’s. De Australische dollar is wat dat betreft een van de belangrijkste valuta en ook charttechnisch lijkt het erop dat er vandaag een belangrijk slot kan gaan plaatsvinden… We moeten vandaag boven de 0.7636 sluiten om een serieus koopsignaal te krijgen.  Let wel, als AUDUSD eenmaal een beetje begint te draaien dan kan het weleens vrij snel gaan ook.

AEX Index.

De AEX index blijft nog steeds zwaar achter ten opzichte van de SP500 index… nu wordt dat door sommige analisten verweten aan de koers van euro vs dollar, maar dat ben ik niet geheel eens. Ik denk dat het nog steeds een interessante strategie is om de AEX long te gaan en de SP500 short te gaan…en dan Gokhan volgen met z’n euro dollar visie.

Op de onderste grafiek is het verschil tussen AEX en SP500 te zien.

Een long op de AEX is dus interessant wanneer je dit combineert met een short op de SP500. Dit is een pure pair trade. Let wel, puur charttechnisch gezien zit de AEX nog steeds in een SHORT volgens de Twindicator. We moeten boven de 547 sluiten om pas weer een LONG signaal te krijgen.

Eén reactie op “Huilie Huilie…”

  1. BimBam says:

    Dank Gerard, ga aus/usd volgen. sterkte voor je als ijsbeer in een wereld waar ieder jaar de prijzen steeds weer stijgen.

Laat een reactie achter