Hang Seng: Gevaar/Kans verhouding

Met een sprongetje in het diepe begon de week in Azië. Niet voor de eerste keer in de afgelopen maand, en toch zijn de beter ontwikkelde markten in Azië de week positief geëindigd. Na aardig wat heen en weer gespring is het toch goed gekomen. Hong Kong biedt kansen als volgende week de durfallen door durven zetten. Of zullen zij struikelen en vallen. Dit zijn de parameters van het tradeidee.

Het trendvolgen is niet leuk momenteel. De trends staan onder druk. De markten tonen de wil om te stijgen maar telkens is er een moment van verhoogde beweeglijkheid die weer de goed gemutste belegger anders doet mutsen. Het lijkt zelfs dat het contraire spel in is. De strategie van de eenlingen en eigenwijzen die ook veelal stilletje het beleggingsspeelveld ruimen kiest er voor dat er tegen de meest recente hevige beweging in wordt gepositioneerd. Dat is natuurlijk niet een goed idee bij elke eerste de beste mindag, ook daar dient een plan achter te zitten voor enige slagingskans. Het is zaak te ontdekken wanneer de beweging aan het overdrijven is. Dat moment moet je niet je plan in tegengestelde richting vorm geven, dat lijkt me duidelijk. Het idee is dat je vlak na een climax moet toeslaan. Dat is te meten en wel zo.

 

Hang Seng Daggrafiek

Hang Seng Daggrafiek

 

De RSI heeft de neiging vooruit te lopen de koersgrafiek. Zoals te zien is begon de daling eerder in de RSI. Nu geldt dat tijdens het afremmen van de daling in de afgelopen weken, lees stabilisatie, in een hogere bodem in de RSI heeft geresulteerd. Daarnaast ie er positieve divergentie, hetgeen zoveel zegt als dat de lagere bodem in de koers geen bevestiging heeft in de RSI. Als derde positief punt zien we dat de trend in de RSI eerder is gebroken dan die in de koersen die er vandaag ongeveer aanging. Dit biedt in eerste instantie kansen van zo’n, 1000 punten om mee te beginnen hetgeen slechts 5% is. Echter een goed begin is het halve werk en als je er vroeg in zit dan kun je er meer uithalen, zo luidt het levensmotto van menig contraire belegger. Om beter te kunnen profiteren van de 1000 punten en daarop volgende ruimte opwaarts met in acht neming van een automatische stop-loss zal ik begin volgende week een tweet uitsturen aan diegenen die verdere details hiervan interessant vinden. Wilt u dit en andere tweets ontvangen volg dan aub @TradeIdee. Tot slot, wat betekent dit nu voor de AEX en voor de aandelen in Amsterdam? Nou als we bedenken dat de meest recente ellende in Amsterdam begon met de verslechtering van de Aziatische markten dan denk ik dat een verbetering daar geen negatieve invloed zal uitoefenen.

Ook gepubliceerd op Dft.nl dft logo