Gekte alom…

Deze markten blijven ook mij, als doorgewinterde trader, verbazen. We zetten record na record neer in de USA en er is geen enkele serieuze “pullback” geweest. Technisch gezien een prima markt, maar ik ben bang dat het met een klap uiteen kan gaan spatten…en dan maar hopen dat ik op tijd in positie kan komen!

Zogenix II  

Mijn column van vorige week was gericht op de die-hard thrillseekers die altijd op zoek zijn naar actie op de beurs…en die actie was er! Zogenix ging in 1 dag 140% omhoog en de testfase van het eventuele toekomstige medicijn had dus een gunstig verloop. Voor diegene die echt even dachten dat mijn column hier wat mee te maken zou kunnen hebben… bedankt!

Het vinden van mogelijkheden op de beurs is een kunst op zich, maar dit valt allemaal te leren uiteraard. Op de cursus: “Opties traden als een Master” zullen Cees Smit en ik laten zien hoe je deze mogelijkheden kan vinden en vooral hoe je hier moet traden. Schrijf je in via TradeIdee en ontvang een leuke korting. 

SP500

Ongoing story…het blijft maar stijgen en stijgen, maar eens houdt het op natuurlijk. Ik heb al een paar keer proberen voorruit te lopen op een daling door short te gaan en telkens heeft me dit geld gekost. We zitten inmiddels op een niveau waarbij je rustig kan wachten tot de trend echt breekt en dan vervolgens instapt met een short. Want de weg naar beneden kan een hele lange weg zijn. Ik zit nu dus –enigszins- verslagen met geduld te wachten op een daling…want ik kan en durf nu niet meer long te gaan. Technisch ziet het plaatje er als een plaatje uit, pas een close onder de 2525 kan een short triggeren. Hieronder mijn pijn in een plaatje samengevat.

Goud

Ik heb nog steeds een LONG positie in goud en ondanks dat de prijs nog niet hersteld vind ik de daling van afgelopen week ook nog enigszins meevallen. Dat komt omdat ik veel kijk naar onderlinge relaties, en als de aandelen zo sterk zijn, dan zijn de commodities vaak juist heel zwak. Mijn exit in goud zou zijn als we onder het laagste Fibonacci niveau van 61.8% ($1262) zouden sluiten. Tot die tijd blijf ik long goud.

Tesla in de rebound

Ik hou het vandaag puur en alleen bij het technische plaatje van Tesla. We zien een klassieke rebound waarbij de koers 50% van het verlies “inloopt” om vervolgens weer de weg naar beneden op te zoeken. Ook de Twindicator Indicator geeft een mooie short aan. Waarom zeg ik er bij “mooi”…het is mooi omdat je een short positie kan innemen waarbij je een goede kans hebt op winst, maar ook mooi omdat je kan werken met een korte stoploss. Een ultra korte stoploss zou zijn wanneer de koers boven de Twindicator sluit en een wat ruimere stop zou je kunnen aanhouden wanneer de koers boven de $368 sluit.

2 reacties op “Gekte alom…”

  1. catfish_63 says:

    Leuk artikel Gerard thanks…..

  2. sweenen says:

    dank voor de goud bodem Gerard, deze heeft goed gehouden.

Laat een reactie achter