EUR/USD: Andersom

Het valutapaar is afgelopen vrijdag door het niveau 1.1855 gezakt. Met het aantikken van dit niveau zijn de winsten veiliggesteld! Nu het valutapaar in een correctieve fase zit zal deze ontwikkeling op deze plek gevolgd worden. Inderdaad, dezelfde strategie alleen dan nu andersom.

Euro/Dollar 180 minuten

Geef de markt wat ruimte om haar werk te doen alleen uiteraard niet teveel om niet onnodig ongerealiseerde winsten weg te laten vloeien. Met deze gedachte zijn de DailyDosissen van vorige week geschreven. Iedere dag is vorige week de stop-loss onder de beweging aangetrokken. Helemaal nadat het paar eerder in de week vrij nauwkeurig het berekende ijkpunt op 1.1910 had afgevinkt en daarna negatieve divergentie op de RSI liet aftekenen. De gehanteerde strategie heeft geen windeieren gelegd. En nu opnieuw niet. Na het aantikken van 1.1855 is het valutapaar alweer een stukje verder doorgezakt. En wat blijkt. Ook nu fungeren de gemiddelde lijnen weer als natuurlijke barrières. In de kleinste grafiek valt op dat het herstel sinds vrijdagmiddag is aanbeland bij de langere gemiddelde lijn welke momenteel 1.1810 noteert. Daarboven volgt de kortere lijn rond 1.1835. De eerste stop kan dus op 1.1835. Zie hier, de trade kan nu al geen verlies meer opleveren: 1.1855 versus 1.1835. Waarvan Akte! Het gegeven dat de RSI vrijdag niet tot onder de OS-lijn is gedoken ondersteunt overigens de inschatting dat de beweging vooralsnog slechts gezien kan worden als correctief van aard.

Euro/Dollar-DagGrafiek

In de dag-grafiek is vorige week gewaarschuwd voor de weerstandlijn van het trendkanaal. Deze is voor nu inderdaad te zwaar gebleken. In dit tijdsframe hoeft de huidige ontwikkeling slechts gezien te worden als een stapje terug, of afkoeling, binnen het trendkanaal. De eerste gemiddelde lijn noteert in de dag-grafiek rond 1.1650. Deze lijn kan nu als magneet gaan werken. De verwachting luidt dat de RSI in deze ontwikkeling niet in de buurt komt van haar OS-lijn en zelfs al op of misschien al boven de ingetekende diagonale trendlijn steun vindt.

Euro/Dollar-WeekGrafiek

In de week-grafiek is duidelijk sprake van een OB-notering. De ontwikkeling van vrijdag is in dit tijdsbeeld slechts een rimpeling. Tussen 1.1600 en 1.1450 mag in dit tijdsframe een vangkussen worden verwacht. Met koersen boven deze zone blijft de blik in dit tijdsframe positief.

11 reacties op “EUR/USD: Andersom”

 1. wh.giesen says:

  Andersom, betekent nu tegen de trend in, is dat wel zo verstandig, ik kijk het eerst nog enkele dagen aan.

  mvg

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Giessen,
  Daarom ook steeds de expliciete opmerking dat het hier om een correctieve beweging gaat. De langere termijn trend is niet gedraaid.
  GRS Geert-Jan

 3. wh.giesen says:

  Ik verwacht bij een correctie nog een spike-up,vandaar mijn commentaar op de analyse.

  mvg

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Ik verwacht zelfs een vervolg van de rit omhoog zodra de correctie is afgerond. Maar tot aan welk niveau ziet u euro-dollar dan spiken?
  GRS Geert-Jan

  1. wh.giesen says:

   Bij een correctie denk ik aan enkele weken dobberen en niet 1 of 2 dagen dalen, ik schat de spike op 18500 omtrent op dit moment.
   Ik schat ook in dat de euro nog veel verder gaat herstellen tov de dollar, noteer mij vast voor 2:1 in dit valutapaar over enkele jaren.

   mvg

 5. bruun says:

  Beste Geert-Jan,

  Wat is de maximale periode van de “correctie” todat deze uit de TF loopt en de trend omslaat?

  Groeten
  Bruun

 6. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD. Blijkbaar blijft uw gewaardeerde 020-er maar steeds op verlof: ” hij moest
  zich schamen u al die DD’s te laten doen”
  In ieder geval stelde u dat nà 1,1855 als eerste steunpilaar deze forex namelijk verder kan doorvallen tot aan 1.1795 en mogelijk zelfs 1.1765, wat ook is gebeurd.
  Gelden die ijkpunten nu als ‘correctiebodems’ in de dag-grafieken ?
  F-P.S.: proficiat met de JC-Schaal.
  MVG.,
  Bert

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  De JC Schaal was een zekerheidje waaraan niemand heeft getwijfeld. Om uw vraag te beantwoorden…nee…afgelopen vrijdag is immers al 1.1728 geprikt…dus de bodem in de dag-grafiek ligt al lager dan 1.1765…de druk ligt nu boven de grafiek met de gemiddelde lijnen…zolang deze niet doorbroken worden gaan we kijken tot waar de correctie ons brengt….
  GRS Geert-Jan

  1. J.Klopper says:

   het spel van beide clubs was echter nog het best te omschrijven als hots knots begonia[copyright Fritz Korbach]

 8. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bruun,
  Het gaat bij mij niet om tijd maar om richting en doelen. Voor het langere verhaal geldt dat zolang we niet onder 1.1600 en uiterlijk 1.1450 vallen er niets aan de hand is. Zie in deze ook de afgedrukte weekgrafiek.
  GRS Geert-jan

 9. bruun says:

  Dank Geert-Jan!

Laat een reactie achter