EUR/USD: Kraken

Na het Wankelen van vrijdag, kan vandaag ingestoken worden op Kraken. Een aantal redenen ligt ten grondslag aan deze gedachte.

Allereerst het trendkanaal. Zoals uit onderstaande grafiek blijkt is EUR/USD door de steunlijn gezakt van het kanaal waarbinnen zij sinds de eerste helft van december 2020 fluctueerde. In lijn met deze breuk is de wolk op rood gesprongen (=lees, zie DD vrijdag) en is de RSI een eerste flirt aangegaan met de OS-lijn. Reden om rekening te houden dat het beeld voor EUR/USD is gekanteld.

De DD zet daarom in op de gedachte dat hogere koersen nu gezien moeten worden als reactief. Al enige tijd loopt een horizontale lijn mee op 1.2040. De insteek luidt dat deze in de komende sessies kan worden opgezocht. Zoals altijd, geldt ook nu dat deze stap niet in een rechte streep gezet hoeft te worden. Sterker, enige reactieve zet lijkt aanstaande. Daarom ook een lijn op 1.2240.

Een stap richting, of zelfs tot aan, dit niveau moet gezien worden als reactief. Als de gebruikelijke terugtest na een breuk. Oftewel, UPC. Daarnaast moet een stap naar hoger gezien worden als het verminderen van de afstand van wolk tot koers na de recente overspanning.

Al met al luidt de visie dat het beeld is gedraaid. De focus komt te liggen op 1.2040 en blijft gehandhaafd zolang EUR/USD onder 1.2240 noteert.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Eén reactie op “EUR/USD: Kraken”

  1. Gerrie says:

    Bedankt GJN voor de update. Sell the rally dan maar.

Geef een reactie