EUR/USD: Wankelen

Met de stap van donderdag begint het beeld voor EUR/USD enigszins te wankelen. Let wel, voor nu slechts wankelen. Het is nog te vroeg om al te spreken van kraken en/of draaien.

In de achterliggende dagen zijn op deze plek de driehoeken besproken. Op basis van deze continuatie-patronen mocht/mag een voortzetting van de onderliggende opwaartse beweging voor EUR/USD worden verwacht. Niveaus welke zijn genoemd liggen op 1.2405 en 1.2550. De reden waarom de titel van vandaag is gekozen heeft twee oorzaken.

De eerste is het feit dat EUR/USD gisteren door de steunlijn van besproken ascending driehoek is gezakt. De tweede zit in de wolk. De gestelde conditie in de achterliggende dagen/weken luidde steeds dat de koers van EUR/USD boven de onderkant van de wolk moest blijven. Een blik op de bijgeleverde grafiek leert dat aan dit vereiste niet meer wordt voldaan. Let wel, de wolk is nog wel steeds groen van kleur.

In de grafiek staan vanaf vandaag twee diagonale lijnen getekend. Deze duiden het opwaartse trendkanaal waarbinnen EUR/USD nog steeds fluctueert. Dit kanaal is de aanleiding om voor nu slechts te spreken van wankelen en nog niet van de start van een nieuwe langere termijn daling. Interessant is het gegeven dat de bovenkant van het kanaal momenteel rond 1.2405 noteert.

Tot slot vandaag ook weer een opmerking over de RSI. Gisteren is al een kritische noot bij de ontwikkeling van deze indicator geplaatst. Het uitblijven van een OB notering heeft inmiddels gezorgd voor het beschreven beeld van wankelen. Om vast te kunnen houden aan een voortzetting binnen het huidige kanaal mag de RSI nu natuurlijk niet op korte termijn onder OS duiken.

Al met al luidt de insteek dat nog steeds voorzichtig optimisme gerechtvaardigd is. Na gisteren is er wel noodzaak om het beeld in de komende sessies aan extra aandacht te onderwerpen. Glijdt EUR/USD in de komende dagen (onverwachts) toch door de steunlijn van het kanaal dan is niet langer sprake van slechts wankelen. In dat geval zal de wolk waarschijnlijk ook gaan draaien. Let wel, zover is het nog niet. Voor nu is nog steeds sprake van een opwaartse trendmatige beweging hetgeen, zoals opgemerkt, een optimistische ondertoon rechtvaardigt.

De steunlijn van het kanaal noteert vandaag rond 1.2200.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

3 reacties op “EUR/USD: Wankelen”

 1. Tarbh says:

  Het rising wedge patroon lijkt afgewerkt.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  OK…en nu dan?…omhoog of omlaag?
  GRS Geert-Jan

 3. Rudy says:

  Het lijkt op een uitbraak naar onderen. Volgens de grafiek in het plaatje kan deze dan terug naar 1,2090. Als dat zo is, extra voer voor een verdere positieve ondertoon in de trendmatige opwaartse beweging voor de AEX. Dan lijkt een beweging richting markeringspaaltje ANWB 650 AEX punten kwestie van tijd.

Geef een reactie