EUR/USD: Beperkte Rek

Nog steeds luidt de gedachte dat het spel voor EUR/USD zich momenteel op een klein speelveld afspeelt.

In de achterliggende dagen is in de DD de aandacht gelegd op de divergentie in de kleinste grafiek en het trendkanaal in de dag-grafiek. Tegelijkertijd is aangegeven dat de opwaartse ruimte voor het valutapaar in eerste instantie beperkt is. Twee belemmeringen spelen de koers momenteel parten.

Allereerst de horizontale lijn op 1.1350 en daarnaast de MA20 uit de dag-grafiek. Zoals valt af te lezen noteerd deze op 1.1365. De uitschieter van dinsdag heeft vooralsnog haar meerdere gevonden in deze zone. Wat opvalt is dat in de beweging de RSI in het kleinste tijdsframe niet tot in de buurt van de OB lijn is gekomen. Deze ontwikkeling ondersteunt de gedachte dat de rek voor EUR/USD beperkt is.

Aan de onderkant staat een diagonale lijn getrokken onder de recente twee neerwaartse prikkers. In combinatie met de gemiddelde lijnen vormt deze nu rond 1.1300 steun.

Euro-Dollar IntraDagGrafiek

Wat als blijkt dat de horizontale barrière wordt doorbroken? De combinatie van een horizontale lijn en een diagonaal stijgende lijn staat in de theorie immers bekend als stijgings-driehoek. Weet de koers boven de afgegeven weerstanden uit te stijgen, dan mag de blik op de MA20 uit de week-grafiek. Deze noteert rond 1.1390. Dat betekent dus concreet een weerstand 1.1350 – 1.1365 en een eerste steun rond 1.1300. Schiet de koers door dan is ook nog 1.1390 mogelijk.

In de langere grafiek doet deze mogelijkheid overigens niets af aan het langere beeld van dalen.

Euro-Dollar DagGrafiek

Daarmee komt de weekgrafiek weer in beeld waarin de focus nog steeds 1,10 en 1,05 daarna is. Als of er niets gebeurd is en de tijd genomen is om dit te formeren. Er is weldegelijk een strijd gevoerd waarbij de positivo’s dreigen op te geven. Als er opgegeven wordt dan kunnen we versnellen naar de eerder gestelde lager gelegen doelen.

Euro-Dollar WeekGrafiek

Laat een reactie achter