EUR/USD: VeiligheidsKlep

De gisteren afgegeven waarschuwingen zijn nog steeds van toepassing. Maar zolang EUR/USD de afgegeven weerstanden respecteert blijft de gedachte aan lagere koersen staan.

In de DD van donderdag is gewezen op kanttekeningen bij het scenario van lagere koersen voor EUR/USD. Deze waren de divergentie tussen koers en indicator in de kleinste grafiek en het trendkanaal in de dag-grafiek. Het valutpaar noteert immers vrij aan de onderkant van dit kanaal. Tegelijkertijd is echter gesteld dat zolang 1.1350 niet overwonnen is, de focus op een voortzetting van de verzwakking mag worden gehouden.

Na gisteren kan zelfs al een tweede veiligheidsklep op dit scenario worden gezet. De MA50 in de kleinste grafiek heeft deze week al twee keer laten zien dat zij oprispingen van de koers wist te dempen. Vandaag start deze lijn rond 1.1310. Zolang EUR/USD de rode lijn en daarboven 1.1350 respectieert, blijft de focus op lagere niveaus. Langzaam maar zeker begint de laagste koers uit 2018 rond 1.1215 te trekken. Als vervolgdoel. Niet als eindpunt.

Euro-Dollar IntraDagGrafiek

Zoals opgemerkt staat in de dag-grafiek een trendkanaal ingetekend. De MA20 is in deze grafiek dalende en vormt rond 1.1370 alweer het volgende obstakel mocht de koers het op zijn heupen krijgen. Let wel, deze lijn is dynamisch en daalt momenteel stapsgewijs met de tijd.

Ook vanuit de dag-grafiek is een gedachte aan een voortzetting van zwakte dus gerechtvaardigd.

Euro-Dollar DagGrafiek

Daarmee komt de weekgrafiek weer in beeld waarin de focus nog steeds 1,10 en 1,05 daarna is. Als of er niets gebeurd is en de tijd genomen is om dit te formeren. Er is weldegelijk een strijd gevoerd waarbij de positivo’s dreigen op te geven. Als er opgegeven wordt dan kunnen we versnellen naar de eerder gestelde lager gelegen doelen.

Euro-Dollar WeekGrafiek

Laat een reactie achter