Voor de Cijfers: Wolters Kluwer

Op de laatste dag van deze week komt Wolters Kluwer nog met haar cijfers. Eerder deze week is in de rubriek Voor de Cijfers al aandacht besteed aan Relx. De conclusie luidde dat het langere termijn beeld voor dit fonds ijzersterk oogt. Vraag is nu of dezelfde conclusie getrokken kan worden voor Wolters Kluwer. Voor de ongeduldige onder ons hier alvast het antwoord: Ja!

Wolters Kluwer – WeekGrafiek

In de bijgeleverde grafiek is een duidelijke opwaartse trendmatigheid zichtbaar. In de afgedrukte periode is de koers van Wolters Kluwer verdubbeld. De belangrijkste conclusie is dat de benoemde trendmatigheid nog steeds intact is. De ontwikkeling van de laatste vier tot vijf weken doet daar niets aan af. Sterker, de vraag luidt of de recente zwakte niet juist een nieuw koopmoment heeft gegenereerd. Om antwoord op die vraag te krijgen is een fibo-grid aangebracht.

Het grid is getrokken over de laatste opwaartse leg binnen de langere opwaartse trend. Zoals in de grafiek valt te zien is de recente zwakte een halt toegeroepen op het eerste reactie-niveau van de voorafgaande stijging. De kenner van de theorie weet dat dit soort niveaus vaak als draaipunt fungeren. Het gegeven dat Wolters Kluwer al bijna vier weken stabiliseert en tot rust komt op de eerste reactielijn doet vermoeden dat zij moed aan het verzamelen is om opnieuw de langere termijn beweging te hervatten. De cijfers van morgen kunnen best weleens het spreekwoordelijke zetje in de rug vormen. Aan welk niveau mag dan voor de tweede helft 2017 gedacht worden?

Reactie-bewegingen lenen zich voor het toepassen van extensie-berekeningen. Wordt de eerste voorzichtige berekening toegepast dan verschijnt een ijkpunt rond €41.50. Het aantikken van dit niveau zou een nieuwe hogere top impliceren hetgeen netjes binnen het beeld van de achterliggende jaren past. De aangehaalde €41.50 is dan ook slechts een eerste ijkpunt en behoeft binnen het langere plaatje dan ook zeker niet gezien te worden als langere termijn draaipunt naar lagere niveaus. Een trend is immers een trend.

Is er dan geen enkel gevaar? Oh ja zeker wel! De toppen in de RSI blijven al langere tijd achter. De dalende lijn sinds het laatste kwartaal 2015 loopt niet in lijn met de toppen van Wolters Kluwer welke in dezelfde periode juist steeds hoger lagen. Morgen mag dan ook de laagste koers van de laatste weken rond €36.00 niet doorbroken te worden. Koersen onder dit niveau impliceren namelijk dat het derde correctie-niveau ook in zicht kan komen. Deze noteert iets boven €34.00. Nog steeds dient dan gekocht te worden op zwakte, alleen vanaf de huidige niveaus zou dat wel eerst nog een duidelijke knauw betekenen. Dus samenvattend, koop Wolters Kluwer met een stop-loss rond €36.00 omdat het langere beeld zeer sterk oogt. Eigenlijk dus inderdaad een beetje dezelfde conclusie die eerder deze week is getrokken bij Relx.

Laat een reactie achter