Voor de Cijfers: NN Group

Wat gaat NN Group  in de komende weken doen? Een blik op de grafiek leert dat de koers niet zo heel lang geleden haar meerdere vond in de zone €33,60. Dit niveau is van belang om dat eind 2015 de opmars van NN Group, welke sinds de start van haar notering werd ingezet, ook een halt werd toegeroepen rond dat niveau. Vormt het genoemde niveau wederom een bedreiging voor de huidige stijging sinds midden vorig jaar?

NN Group-WeekGrafiek

NN Group-WeekGrafiek

Een aantal opmerkingen kunnen over NN Group gemaakt worden. Het klopt dat de koers eind januari een poging heeft gedaan om door de top van eind 2015 te breken en het klopt dat deze aanval vooralsnog rucksichtslos is afgeslagen. Het klopt ook dat de RSI bij de recente poging niet OB raakte. Toch is dit slechts de helft van het verhaal. Sinds de koers van NN Group midden vorig jaar een draai maakte, zit zij nog steeds in een stijgende trendmatige beweging. De ingetekende diagonale steunlijn, waarboven de koers onveranderd noteert, onderstreept dit gegeven. Daarnaast geeft de gemiddelde lijnen indicator een duidelijk koop-signaal. De koers van de RSI is daarbij inmiddels teruggezakt tot aan het niveau van oude toppen welke nu als steun lijken te gaan fungeren.

Het probleem met de huidige koersstand is echter dat zij procentueel gezien relatief een eindje verwijderd is van het niveau van de steunlijn. Voordat gesproken kan worden dat de huidige opmars onder haar opjagend juk is gedaald, is de koers reeds afgedaald tot aan niveaus net iets boven €30.00. Vraag is of je dat als belegger wilt uitzitten. De verwachting luidt namelijk wel dat NN Group uiteindelijk een test zal laten zien van deze steunlijn. Een eventuele positieve reactie op de cijfers morgen doet aan deze verwachting niets af. De visie luidt dat koersen morgen wederom rond of zelfs al (ruim) onder €33,60 tegenstand ondervinden. Deze ontwikkeling vormt het startsein voor verdere verzwakking naar de langere termijn steunlijn hetgeen het verwachte beeld is voor de komende weken/maanden. Een opstekertje is dat met het verloop van de tijd de ingetekende lijn natuurlijk geleidelijk naar hogere niveaus loopt.

Geef een antwoord