Blik van de Nik: Mei 2017

Weet de AEX zich boven 505 tot 510 te nestelen dan ligt de weg vrij voor een aanval op de weerstandlijn van het kanaal. Met deze woorden sloot de laatste Blik van de Nik af. Het kanaal waarnaar wordt verwezen staat ingetekend in de bijgeleverde grafiek. Het betreft de twee ingetekende diagonale lijnen vanaf de bodem van 2016. Ondanks het feit dat het destijds niet het meest waarschijnlijke scenario was is de AEX inmiddels succesvol boven de aangehaalde zone uitgestegen en heeft zij inderdaad al stappen ondernomen om door te klimmen naar de bovenste lijn van het kanaal. De RSI volgt met een OB-notering en de gemiddelde lijnen indicator staat onveranderd in koop-modus. Reden om een andere quote uit de laatste Blik van de Nik aan te halen: Een Trend is een Trend!

AEX-WeekGrafiek

Op het moment van schrijven noteert de weerstandlijn rond 540. Let wel, met het verstrijken van de tijd klimt deze langzaam verder door. Naast de diagonale lijnen staan ook twee horizontale lijnen ingetekend. De bovenste van deze lijnen staat getrokken rond 505. De eerste gemiddelde lijn noteert net onder dit niveau maar stijgt uiteraard ook met het verstrijken van de tijd. De theorie stelt dat deze lijnen de neiging hebben om als vangnet te fungeren. In dit tijdsframe kan dus worden geconcludeerd dat de onderliggende trendmatigheid intact blijft zolang de AEX boven 505 noteert. Een aardigheidje is overigens het gegeven dat de tweede gemiddelde lijn al weken/maanden vrij nauwkeurig de steunlijn van het kanaal volgt.

Is er geen enkel gevaar in de grafiek? Naast het gegeven dat de trend intact is moet wel gewaarschuwd worden voor het gegeven dat de AEX relatief aan de bovenkant van het kanaal noteert. Daarnaast heeft zij een tweetal weken geleden een koersgat gezet welke nog steeds openstaat. De lezers van de dagelijkse DD-AEX weten dat het in de lijn der verwachting ligt dat deze op korte termijn gesloten gaat worden. Voor de langere termijn trendmatigheid heeft deze mogelijkheid geen invloed zoals hierboven beschreven.

Succes met de Handel!

Laat een reactie achter